• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Місто тріщить по швах: стало відомо, скільки автомобілів їздить Києвом щодня

    Опубликовано: 2022-02-15 16:00:34

    Максимальна добова кількість активних автомобілів у Києві на січень 2022 року становить 1,13 млн одиниць. Але дороги столиці розраховані на вдвічі меншу кількість автомобільного транспорту.

    Про це повідомляє РБК-Україна Авто з посиланням на ЦТС.

    Заступник голови КМДА зі здійснення самоврядних повноважень Костянтин Усов зазначив:»якщо всі автомобілі Києва розмістити бампер до бампера в одному місці, їх сумарна площа буде дорівнює площі масиву Оболонь".

    За даними КМДА, у 2021 році в порівнянні з 2020 роком приріст середньодобової кількості авто склав 21%. Середньодобова кількість транспортних засобів у Києві становить 820 тис.одиниць. Ця цифра включає "низький" трафік у вихідні та святкові дні.

    Вперше кількість активних автомобілів в дорожній мережі Києва вдалося порахувати у 2015 році. Тоді їх було трохи понад 600 тис.одиниць. При цьому дорожня мережа столиці розрахована на 500 тисяч машин. Тому без розвитку громадського транспорту і стимулювання відмови від особистих автомобілів істотно знизити кількість пробок і оживити трафік не вийде.

    Тільки за останні сім років кількість зареєстрованих транспортних засобів у Києві зросла вдвічі. У січні 2015 року в столиці було зареєстровано 695 тис.машин, у січні 2022 року – майже 1,4 млн примірників. У заторах кияни повинні звинувачувати самі себе, тому що на частку машин з київською пропискою припадає близько 60%, 30% - це автомобілі міст-супутників, і тільки 10% - це транзитний транспорт.

    Також повідомлялося, що білоруські виробники вантажівок МАЗ і БелАЗ придумали, як обійти українські санкції. Заради цього змінили власників українських дилерів.

    Раніше ми писали, що Укртрансбезпека отримала нові машини та обладнання. Переоснащення допоможе жорсткіше контролювати рух вантажівок з перевантаженням.

    КОНСТАНТИН ШИРОКУН

    Инф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.