• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Аналітики Goldman Sachs назвали переваги золота перед біткоїном

    Опубликовано: 2022-02-15 09:45:47

    Аналітики Goldman Sachs вважають, що золото має перевагу перед біткоїном у довгостроковій перспективі. Про це пише CoinDesk із посиланням на звіт інвестбанку.

    Звіт Goldman Sachs
    Ціннісна пропозиція біткоїна заснована на його потенційній користі та вигоді для інвестора та рівні майбутнього прийняття у світі, тому він більш чутливий до змін процентних ставок і має більшу дюрацію, ніж золото, йдеться у звіті банку.

    За словами аналітиків, на минулий рік припав «Кінець десятиліття легких грошей», після якого центробанки почали підвищувати відсоткові ставки. Це призвело до різкого скорочення спекулятивних позицій у золоті та біткоїні, йдеться у звіті.

    Однак ціна на золото практично не змінилася за рік, а біткоїн впав на 75%, що відповідає динаміці технологічних компаній, що швидко ростуть. При цьому аналітики відзначають, що більша частина пропозиції біткоїна не змінювалася вже більше року, що говорить про те, що криптовалюту тримають в інвестиційних цілях.

    Жорсткі фінансові умови, як очікується, перешкоджатимуть зростанню популярності біткоїна, і це робить малоймовірним повторення високих показників прибутковості першої криптовалюти, досягнутих у попередні роки. А волатильність, швидше за все, залишатиметься підвищеною доти, доки не буде розроблено більше способів використання активу, вважають у Goldman Sachs.

    «Розробка реальних сценаріїв використання має вирішальне значення для зниження волатильності біткоїна, але аж ніяк не гарантована і може зайняти багато часу», — вважають аналітики Михайло Спрогіс та Джеффрі Каррі.

    Прийняттю криптовалюти сприяли легкі фінансові умови, вважає Goldman Sachs, але оскільки надалі очікується їхнє посилення, спекулятивний інтерес до біткоїну, швидше за все, знизиться.

    Крім того, експерти зазначили, що біткоїн більш залежний від фінансових умов, ніж золото, тому що у металу «є неінвестиційні випадки, тоді як біткоїн все ще перебуває у пошуках таких». За словами аналітиків банку, біткоїн — це «рішення, яке шукає проблему».

    Очікуване посилення фінансових умов менше впливатиме на ціну золота, оскільки це більш короткостроковий реальний актив з розвиненою базою користувача, вважають експерти.

    За їх словами, метал може виграти від «структурно вищої макроволатильності та необхідності диверсифікації акцій».

    Проте Goldman Sachs планує витратити десятки мільйонів доларів на покупку чи інвестування у криптокомпанії. Після того як обвал біржі Сема Бенкмана-Фріда вдарив за цінами в галузі і послабив до неї інтерес інвесторів, один з найбільших у світі інвестиційних банків почав «полювання» за активами, що подешевшали, у криптогалузі.

    Анна Недогибченко

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.