Попередити розвиток гіпертонії можуть допомогти цитрусові, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net
Вчені розповіли, які фрукти гарно профілактують гіпертонію і знижують тиск. Попередити розвиток гіпертонії можуть допомогти цитрусові.
Гіпертонія або високий тиск є найпоширенішим фактором ризику розвитку серцевих захворювань, який можна запобігти. Було доведено, що один вид фруктів допомагає знизити ваші показники і знизити ризик появи гіпертонії, інформує Ukr.Media.
Експерти хвалять цитрусові за їх потужну властивість знижувати тиск.
Цитрусові часто вважаються корисними для здоров’я продуктами. Цитрусові, у тому числі грейпфрут, апельсини і лимони, багаті на вітаміни, мінерали і рослинні сполуки, які допомагають підтримувати здоров’я серця і знижують ризик появи гіпертонії.
Лимон, типовий цитрусовий фрукт, містить у собі біоактивні компоненти, такі як лимонна кислота, поліфенол і аскорбінова кислота, і повідомляється, що існують різні переваги для здоров’я.
Дослідження показують, що вживання апельсинового і грейпфрутового соку може допомогти знизити показники артеріального тиску.
У одному дослідженні, опублікованому у Національній бібліотеці охорони здоров’я, вивчався вплив щоденного вживання лимона на показники артеріального тиску.
«Кілька досліджень виділили лимон як важливий корисний для здоров’я фрукт, що багатий на фенольні сполуки, а також вітаміни, мінерали, харчові волокна, ефірні олії і каротиноїди. Також повідомлялося про пригнічуючий ефект лимонного соку та його неочищених флавоноїдів на кров’яний тиск у щурів з гіпертонією».
Водний екстракт цедри лимона також надає пригнічуючу дію на кров’яний тиск. Ці результати показують, що вживання лимона знижує систолічний артеріальний тиск, відповідно, за допомогою різних механізмів дії.
Цитрусові багаті на вітамін С, і багато досліджень показують, що люди, які отримують багато вітаміну С у своєму раціоні, можуть знизити ризик розвитку високого кров’яного тиску.
Експерти рекомендують пити сік, оскільки він багатий на інші сполуки, які можуть знизити кров’яний тиск, або їсти весь фрукт, щоб отримати додаткову клітковину разом з вітаміном С.
Дана стаття носить виключно інформаційний характер. Перед використанням даних, наданих вище, проконсультуйтеся з сертифікованим фахівцем. Редакція не гарантує будь-які результати і не несе ніякої відповідальності за шкоду або інші наслідки, які можуть виникнути внаслідок використання відомостей, наданих вище.