• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені довели, що уникнути багатьох хвороб може допомогти харчування за графіком

    Опубликовано: 2022-02-11 08:48:19

    Вчені довели, що уникнути багатьох хвороб може допомогти харчування за графіком. Харчування за графіком позитивно відбивається на стані здоров’я людей, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Обмежене за часом харчування здатне запобігти появі багатьох кардіометаболічних захворювань. А якщо вони вже є, то краще справлятися з ними, інформує Ukr.Media.

    Дослідники вважають, що обмежений за часом графік приймання їжі, який вибудовується згідно з добовими біологічними ритмами людини, здатен профілактувати діабет, серцеві та інші захворювання. Під обмеженістю за часом мається на увазі не тривалість приймання їжі, а графік харчування. Тобто снідати, обідати і вечеряти потрібно лише у певні періоди часу. Попередні клінічні дослідження вже показали багатообіцяючі результати такого режиму у справі зниження ризику розвитку декількох кардіометаболічних розладів.

    Дослідження на мишах дали докази переваг обмеженого за часом приймання їжі, як показують результати роботи вчених з США. Вони нагадують, що у людей існують циркадні ритми, але ми досить рідко використовуємо їх потенціал у справі запобігання, лікування багатьох хронічних захворювань. А існує досить простий спосіб зробити це — потрібно отримувати усі добові калорії у постійному інтервалі від 8 до 10 годин. Іншими словами, якщо перше приймання їжі відбувся о 8:00 ранку, то останній має бути о 18:00 вечора. Після цього їжу краще не вживати.

    Доклінічні дослідження на тваринах і пілотні дослідження на людях показують, що обмежене за часом харчування чинить позитивний вплив на кілька аспектів здоров’я, оберігає людину від ожиріння, діабету, раку і навіть деменції. А це означає, що причиною розвитку багатьох недуг можуть бути порушення добових ритмів, що й підтверджують дослідження на гризунах. Правильно підібране харчування позитивно впливало на їх здоров’я, а порушення ритмів змінювало експресію тисяч генів, що сприяло підвищеному ризику розвитку багатьох недуг.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.