• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На дороги витратили втричі більше із держбюджету у 2021 році, ніж планували

    Опубликовано: 2022-02-08 15:00:54

    В 2021 році видатки державного бюджету на будівництво доріг склали 132 млрд грн. Це майже втричі більше, ніж планувалося на початку року під час ухвалення бюджету за 2021 рік, йдеться у аналізі бюджету Центру економічної стратегії.

    Зазначається, що разом із видатками місцевих бюджетів сума на будівництво доріг досягла 178 млрд грн, що на 40% більше за видатки України на оборону (128 млрд грн у зведеному бюджеті).

    Центр економічних стратегій
    Експерти Центру економічної стратегії проаналізували, що минулого року доходи держбюджету виявилися на 18% вище запланованих у січні. У Центрі нагадали, що бюджет у бік збільшення переглядали п'ять разів минулого року.

    Зокрема, левову частку додаткових доходів було витрачено саме на дороги (додатково 85 млрд грн). Витрати на оборону за рік зросли на 8,5 млрд грн проти запланованих у січні, на внутрішні силові органи – на 8,7 млрд, соціальні витрати – на 26 млрд грн.

    За словами аналітиків Центру економічної стратегії, бюджет на 2021 рік під час прийняття мав три основних особливості: підвищення мінімальної заробітної плати, величезний дефіцит, необмежені можливості уряду надавати державні гарантії щодо боргів.

    Наталия Фреик

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.