• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна за рік витратила на боротьбу з коронавірусом 46,4 мільярда

    Опубликовано: 2022-02-07 09:45:39

    На боротьбу з COVID-19 у 2021 році з держбюджету витрачено 46,4 млрд грн.

    Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

    У 2021 році загальні видатки коштів держбюджету на протидію пандемії COVID-19 становили 46,4 млрд грн. Ці кошти у минулому році були використані на оплату послуг з екстреної та стаціонарної медичної допомоги, наданих пацієнтам з COVID-19, а також послуг з вакцинації населення від COVID-19 (22,4 млрд грн), на закупівлю вакцин від COVID-19 (11,4 млрд грн), на забезпечення лікарень киснем, діагностичним обладнанням, експрес тестами та витратними матеріалами для тестування (2,5 млрд грн), на доплати до зарплат медикам (0,5 млрд грн) тощо.

    «У минулому році Мінфін знаходив можливості щодо фінансування всіх заходів для протидії пандемії COVID-19. Сьогодні ми маємо достатню кількість різних видів вакцин, щоб забезпечити актуальні потреби у вакцинації, зокрема і «бустерні» дози. Адже вакцинація запобігає важкому перебігу цієї хвороби, що також зменшує навантаження на систему охорони здоров’я в цілому та дозволяє їй краще забезпечувати різні медичні потреби громадян», ‒ підкреслив заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев.

    Інфографіка: Мінфін

    Инф. finance.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.