• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Уряд Чехії ухвалив рішення подарувати Україні 4000 артилерійських снарядів

    Опубликовано: 2022-01-27 14:15:18

    Уряд Чехії ухвалив рішення запропонувати Україні безоплатно 4006 одиниць 152-мм артилерійських боєприпасів на суму близько 36,6 млн чеських крон (1,6 млн доларів). Про це повідомляє пресслужба Міноборони Чехії.

    Метою пожертвування є зміцнення обороноздатності України, яка звернулася за допомогою у відповідь на концентрацію російських військ біля своїх кордонів, йдеться у повідомленні.

    Зміцнення обороноздатності України відповідає інтересам Чехії, оскільки це допоможе знизити ризик збройного конфлікту у Східній Європі, зазначили у міністерстві.

    Там пояснили, що чеська армія має на складі достатню кількість 152-мм боєприпасів, які несумісні з недавно придбаними 155-мм гарматами НАТО.

    "Ми давно розвиваємо співпрацю з Україною та підтримуємо її шлях до демократії. У нашому розпорядженні є широкий спектр варіантів: від політичної і дипломатичної підтримки до конкретних дій, таких як дарування боєприпасів, що я вважаю важливим жестом солідарності", – сказала міністерка оборони Чехії Яна Чернохова.

    Вадим Ребрина

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.