• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Квартиранти «на пороховій бочці», квартири для себе та рекордне подорожчання в Європі: підсумки тижня на ринку нерухомості

    Опубликовано: 2022-01-24 17:30:13

    Як не опинитися на вулиці, орендуючи житло, в чому ми можемо заткнути за пояс європейців та які ризики варто враховувати, плануючи покупку квартири. Про це і не тільки – в найбільш рейтингових матеріалах РБК-Україна Realty.

    80% киян готові купувати житло для себе
    Більше ніж 55 тисяч нових квартир у Києві та області в 58 ЖК, зданих в експлуатацію – такий підсумок минулого року, повідомив РБК-Україна Realty з посиланням на дослідження проекту ЛУН місто.

    Зараз у процесі будівництва в Києві – 153 проекти. В області за 2021-й рік побудовано 41 ЖК, зводиться – 174. Варто нагадати, що дані зведеної статистики Київського регіону – приблизно четверта частина від загального обсягу житлового будівництва по всій країні.

    Чи не чекає столицю ефект "темних вікон", чи будуть ці квартири купувати? У дослідженні відзначають, що більше 80% тих, хто цікавився придбанням житла в Києві та області в найближчі три місяці, розглядають покупку квартири для себе. При цьому, в найкоротші терміни – протягом року – готовий укласти договір кожен четвертий киянин й кожен п'ятий мешканець Київської області.

    Квартиранти: попереджений-значить озброєний
    Живете в орендованій квартирі як на пороховій бочці та не знаєте, в який момент господарі вкажуть на двері? Чому вам почали дзвонити по кілька разів на тиждень та вже встигли тричі підняли орендну плату?Квартиранти "на пороховій бочці", квартири для себе та рекордне подорожчання в Європі: підсумки тижня на ринку нерухомостіgettyimages

    Що повинно насторожити у відносинах з сусідами і господарями квартири? Є п'ять вірних ознак того, що ваш переїзд не за горами та варто шукати нове житло. Вони допоможуть уникнути неприємних сюрпризів й заздалегідь почати пошук нової квартри в оренду.

    Українські архітектурні проекти вразили Європу
    Сім архітектурних проектів, реалізованих у Києві, номіновані на престижну європейську премію Міса ван дер Рое (Mies van der Rohe Award).

    Це офіційна нагорода Євросоюзу, яка присуджується раз на два роки архітекторам з країн ЄС та країн-партнерів (зокрема, України) за кращі зразки європейської сучасної архітектури у своїх країнах. Вибір переможців премії та церемонія нагородження відбудеться вже навесні цього року.Квартиранти "на пороховій бочці", квартири для себе та рекордне подорожчання в Європі: підсумки тижня на ринку нерухомостіLUN.ua

    У списку номінантів престижної премії, на які варто звернути увагу в столиці – приватна гімназія на лівому березі, житлові вежі зі скляним мостом й колишні цехи кондитерської фабрики. Детальніше – в нашому матеріалі.

    Не тільки Київ. Українські міста мільйонники теж активно забудовуються
    "Бум" на ринку первинного житла 2021-го року торкнувся не тільки Києва та столичних передмість, а й інших українських міст-мільйонників. Темпи будівельних робіт, зданих в експлуатацію квартир, а також ціни на квадратні метри в новобудовах виросли всюди.

    При цьому у кожного з них свої особливості. Наприклад, найдорожчим серед регіонів за середньою вартістю однокімнатної квартири є Дніпро – 1,28 млн грн, найдешевшим – Харків, де середня ціна найменшої однокімнатної становить 1,03 млн грн.

    При цьому Дніпро показав найвищі темпи зростання вартості квадрата – з 17900 до 26500.

    Детальніше про те, як розвивалася ситуація на ринках новобудов Львова, Одеси, Харкова та Дніпра.

    Житло в Європі: чим далі, тим дорожче
    За 12 років квартири в сусідніх європейських країнах виросли в ціні майже на 40%, а орендна плата – на 16%, повідомляють дані Євростату.

    Це, як уже писав РБК-Україна Realty – найвищий ривок на останніх 14 років.gettyimages

    У деяких країнах ціни на житло піднялися в півтора рази і більше. Європейці опублікували список лідерів по зростанню вартості нерухомості. Одна з причин підвищення цінників – наплив мігрантів зі Східної Європи та пострадянської Азії. Але це факт не зупиняє покупців. Що спровокувало Європейський житловий бум і чому житло в Європі "буде тільки дорожчати"? – пропонуємо дізнатися з нашого матеріалу.

    СВІТЛАНА ГОЛЛАНДС

    Инф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.