• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Німецькі компанії створили 60 тисяч робочих місць в Україні – посол

    Опубликовано: 2022-01-19 10:00:48

    Незважаючи на пандемію, українсько-німецький товарооборот минулого року зростав, збільшувалася кількість нових робочих місць на створених німцями в Україні підприємствах.

    Про це повідомив посол України у ФРН Андрій Мельник.

    За останніми даними, за перші 9 місяців обсяг торгівлі товарами і послугами між двома країнами збільшився на 16,4% до 7,3 млрд доларів США. При цьому український експорт у ФРН зріс на 40% до 2,5 млрд доларів США.

    Інвестиції за першу половину 2021 року перевищували 533 млн доларів: це як нові інвестиції, так і реінвестований дохід, пояснив посол.

    В цілому, за його словами, в Україні зараз працює понад 3400 німецьких компаній, які вже створили близько 60 тисяч робочих місць.

    Українська сторона розраховує на активізацію співпраці в галузі енергетики при новому уряді ФРН. Днями в Берліні відбулася перша зустріч представників української сторони з парламентським держсекретарем Олівером Крішером в Міністерстві економіки і захисту клімату, очолюваному головою Партії «зелених» Робертом Габеком. «Маємо запевнення в тому, що новий уряд врешті-решт зрушить з мертвої точки цей процес», – зазначив Мельник.

    За його оцінкою, все ще йшло «реально дуже туго», хоча ще в серпні 2020 року Україною було ініційовано і формально засновано двостороннє енергетичне партнерство.

    Співпраця в галузі відновлюваної енергетики і водню була однією з тем переговорів у Києві 17 січня «зеленого» міністра закордонних справ ФРН Анналени Бербок.

    Инф. finance.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.