• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні встановили «зелені» тарифи на 2022 рік

    Опубликовано: 2021-12-31 09:00:48

    Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), встановила «зелені» тарифи на електроенергію, вироблену з альтернативних джерел.

    Відповідне рішення НКРЕКП ухвалено на засіданні 29 грудня.

    Зокрема, для споживачів, у тому числі енергетичних кооперативів, встановлена потужність яких не перевищує 150 кВт, «зелений» тариф на електроенергію, вироблену сонячними установками, складе близько 5,04 грн/кВт-год. (без ПДВ) для установок, введених в експлуатацію в 2019 році.

    Для генеруючих установок, які були введені після 1 січня 2020 року, «зелений» тариф складе 3,78 грн/кВт-год (без ПДВ). Такі ж тарифи встановлені і на електроенергію, вироблену на комбінованих вітро-сонячних системах.

    Тарифи на електроенергію з біомаси для споживачів, чия встановлена потужність не перевищує 150 кВт, складуть 3,81 грн/кВт-год (без ПДВ) незалежно від року введення установок в експлуатацію. Такі ж тарифи встановлено на електроенергію, вироблену з біогазу.

    Для споживачів, у тому числі енергетичних кооперативів, встановлена потужність яких не перевищує 150 кВт, «зелений» тариф на електроенергію, вироблену вітровими установками, складе 3,58 грн/кВт-год (без ПДВ) для установок, введених в експлуатацію в 2019 році. Для генеруючих установок, які були введені після 1 січня 2020 року, «зелений» тариф складе 3,22 грн/кВт-год (без ПДВ).

    Тарифи на електроенергію, вироблену гідроенергетичними установками, для споживачів, чия встановлена потужність не перевищує 150 кВт, складуть 5,37 грн/кВт-год (без ПДВ) для установок, введених в експлуатацію в 2019 році, і 4,84 грн/кВт-год (без ПДВ) для установок, введених в експлуатацію після 1 січня 2020 року.

    Для геотермальних установок потужністю не більше 150 кВт встановлені тарифи: 4,62 грн/кВт-год (без ПДВ) для установок, введених в експлуатацію в 2019 році, і 4,16 грн/кВт-год (без ПДВ) для установок, введених в експлуатацію після 1 січня 2020 року.

    Для установок потужністю понад 150 кВт, які належать компаніям і підприємствам, НКРЕКП встановлює тарифи окремо для кожної компанії. Наступного року «зелені» тарифи для таких генеруючих систем складуть від 1,79 грн/кВт-год до 7,55 грн/кВт-год (без ПДВ).

    Инф. finance.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.