• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Чехії хочуть заморозити зарплату чиновникам і депутатам, щоб підняти медикам і вчителям

    Опубликовано: 2021-12-30 18:00:08

    Кабінет Міністрів Чехії прийняв рішення заморозити на один рік зарплати чиновників і депутатів. При цьому планується підвищити оклади медиків, вчителів, працівників соціальної сфери, військовим, правоохоронцям та пожежникам.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на чеське видання Forum24.

    "Ми хочемо допомогти цілеспрямовано і конкретно, і зосередити увагу саме на тих людях, які страждають від високих цін на енергоносії", - цитує видання главу чеського уряду Петра Фіалу.

    За його словами, Кабінет міністрів прийняв рішення з 1 січня на 12 місяців заморозити зарплати керівників країни, міністерств і відомств, а також чиновників.

    "Одночасно будуть підвищені оклади медиків, працівників соціальної сфери, педагогів і військовослужбовців", - додав Фіала.

    Зарплати цих категорій чеських громадян планується підняти від 2% до 6%. Відзначається, що місячні оклади військових, поліцейських, пожежних і соціальних працівників зростуть приблизно на 27 євро.

    Рішення уряду Чехії про замороження зарплат чиновників і депутатів для підвищення окладів медикам, вчителям та іншим категоріям громадян, повинен затвердити парламент країни.

    ДМИТРИЙ КУЗНЕЦОВ

    Инф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.