• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Оренда та продаж квартир у Києві: ціни «вперлися у стелю»

    Опубликовано: 2021-12-20 16:30:35

    У I півріччі 2022 року в сегменті оренди квартир у Києві ціни будуть залежати від сезонних факторів. Зростання вартості оренди можливе не раніше кінця березня — початку квітня 2022 року, і буде пов’язане із суттєвим зростанням попиту.

    Про це повідомляє РБК-Україна Realty з посиланням на інформацію Київського міського відділення АФНУ.

    Ціни на оренду квартир у Києві до літа 2022 р
    "До квітня, до початку нового ділового сезону, вартість оренди залишатиметься більш-менш сталою. У цей період незначні цінові коливання до 1-2% — можливі лише у 10-15% орендованого житла", — вважає Олена Гайдамаха, голова київського міського відділення АФНУ.

    Експертка наголосила, що залежно від активності потенційних орендарів, вартість оренди впродовж квітня-червня може зрости до 10%: "Попит диктуватиме свої правила. І його рівень позначиться на орендних цінах. Очікується, що завершення опалювального сезону стане каталізатором до активізації потенційних орендарів. До цього ж варто додати традиційний сезонний фактор: саме з другої половини березня міграційні процеси в країні значно посилюються. Однак можливе зростання вартості оренди відбуватиметься без різких стрибків — у II кварталі 2022 року щомісячне збільшення цін на оренду квартир не буде більшим за 3-5%".

    Починаючи з квітня 2022 року, як і в останні 3 роки, понад 60-65% попиту на оренду квартир в Києві буде сконцентровано в сегменті квартир площею 35-50 кв.м переважно в радянських будинках, розташованих у місцях із вдалим транспортним сполученням.

    Традиційно переважна більшість орендарів шукатимуть невеликі квартири за прийнятну ціну. І через зростання попиту найбільша цінова динаміка можлива саме на такий тип житла.

    Купівля/продаж квартир у Києві – чи буде криза?
    Що стосується купівлі/продажу квартир на вторинному ринку Києва — у найближчі півроку ціни залишатимуть майже без змін.

    Як зазначила Олена Гайдамаха, цінові коливання в межах 3% можливі лише у 20% виставлених на продаж малогабаритних квартир площею до 50кв.м переважно у будинках радянської забудови біля станцій метрополітену.

    "Попит на малогабаритні квартири у вдалих локаціях завжди дуже високий. Проте, як і на первинному ринку, вартість вторинного житла впродовж 2020-2021 років зростала досить активно — квартири невеликої площі подорожчали від 20% до 30%. І сформовані на початок вересня ціни досягли максимально прийнятних позначок.

    Подальше зростання вартості квартир без збільшення попиту може лише спровокувати кризу, що негативно вплине на кількість угод. Переважна більшість продавців не зацікавлена в жодних кризових явищах”, — підкреслила очільниця Київського відділення АФНУ.

    Раніше ми розповідали, чи варто очікувати колапс чи зростання на ринку нерухомості у 2022 році.

    ЛЕСЯ ПАНЧЕНКО

    Инф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.