• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • УСПП вітає із призначенням нового бізнес-омбудсмена Романа Ващука

    Опубликовано: 2021-12-14 15:07:28

    Президент УСПП Анатолій Кінах зустрівся із новообраним бізнес-омбудсменом України Романом Ващуком.

    Пан Ващук - канадський дипломат, посол Канади в Україні з 2014 по 2019 рік. Посаду бізнес-омбудсмена він обійме вже з 1 січня 2022 року.

    Сторони обговорили поточні виклики ділового та інвестиційного клімату в країні, роботу Верховної Ради, налагодження ефективного діалогу між бізнесом та державними органами, а також потребу якнайскорішого прийняття закону про діяльність бізнес-омбудсмена.

    «Ми повністю підтримуємо прийняття даного закону, адже ділова спільнота зацікавлена в максимально ефективній роботі Офісу бізнес-омбудсмена», – підкреслив Анатолій Кінах.

    На його погляд, це сприятиме і успішній роботі Бюро економічної безпеки, удосконаленню регуляторної, податкової політики тощо.

    Також лідер УСПП запропонував провести та опублікувати моніторинг кількості виконаних владою (парламентом, фіскальними органами, місцевими адміністраціями) рекомендацій Офісу.

    Окрема увага – на посиленні захисту малого і середнього підприємництва, що найбільш уразливе до зростання цін, посилення податкового навантаження, зміни «правил гри» на ринку тощо.

    Офіс бізнес-омбудсмена також провів онлайн-конференцію зі всіма стейкхолдерами, серед яких УСПП, Торгово-промислова палата, Американська торговельна палата, представники уряду України та ін.

     Марчін Свєнчіцкі, що перебував на посаді останні 2 роки, подякував всім партнерам за співпрацю та побажав успіху новому бізнес-омбудсмену в роботі.

    Анатолій Кінах відмітив професіоналізм, конструктивну позицію та високі людські якості пана Свєнчіцкі, котрий доклав чимало зусиль для розвитку державно-приватного партнерства в Україні, захисту прав бізнесу та інвесторів.

    «Важливо, що Офіс працює за принципом спадкоємності досвіду та напрацювань, відтак це є ефективний інструмент поліпшення ділового клімату в Україні», - зазначив президент УСПП.

    Офіс бізнес-омбудсмена України був утворений в грудні 2014 року у відповідності з Меморандумом про взаєморозуміння щодо підтримки української антикорупційної ініціативи, укладеним між урядом України, Українським союзом промисловців і підприємців, ЄБРР, Організацією економічного співробітництва і розвитку, Американською торгівельною палатою, Європейською Бізнес-Асоціацією, Федерацією роботодавців України та Торгово-промисловою палатою України.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.