• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зможе виробляти 100 млн доз вакцин на рік: в Австралії відкриють новий завод

    Опубликовано: 2021-12-14 17:00:31

    У вівторок, 14 грудня, уряд Автсралії заявив, що планує розпочати виробництво мРНК-вакцин на новому заводі. Він зможе виготовляти до 100 мільйонів доз щорічно.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на АР.

    Завод планують побудувати в штаті Вікторія в рамках партнерства між виробником вакцин Moderna і федеральним урядом та урядом штату. Очікується, що він відкриється до 2024 року.

    Таке рішення пов'язане з різким стрибком випадків захворювання коронавірусом у Сіднеї та прилеглих районах, частково через новий штам "Омікрон".

    "Я б сказав, що вакцини з мРНК виявилися найбільшим науковим відкриттям у ході цієї пандемії. А це означає, що вони є важливою частиною майбутнього вакцин не лише тут, у цій країні, а й у всьому світі", - сказав прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон.

    Він зазначив, що завод вироблятиме вакцини від потенційних майбутніх пандемій, а також від сезонних захворювань, таких як грип. За його словами, вакцини місцевого виробництва можуть допомогти не лише Австралії, а й усьому Тихоокеанському регіону.

    До речі, у штаті Новий Південний Уельс, де знаходиться Сідней, у вівторок, 14 грудня, було зареєстровано понад 800 нових випадків зараження вірусом. Це є найвищим щоденним загальним числом за понад два місяці. Органи охорони здоров'я нещодавно виявили десятки випадків "Омікрону" і очікують, що їх кількість зростатиме по мірі завершення додаткових досліджень.

    Нагадаємо, вчені з Австралії повідомили про виявлення варіанта штаму коронавірусу COVID-19 "Омікрон". Він трохи відрізняється від відомого раніше.

    ІВАННА ШОВКУН

    Инф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.