• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мільярд у подарунок: Британія заманює виробника електромобілів Rivian рекордною пропозицією

    Опубликовано: 2021-12-07 17:30:58

    Американському виробнику електричних позашляховиків і пікапів уряд Великобританії запропонував фінансові стимули у розмірі 1 млрд фунтів стерлінгів. Компанія може витратити таку значну суму на будівництво автозаводу в Сомерсеті.

    Про це повідомляє РБК-Україна Авто з посиланням на Autoexpress.

    Серед переваг, які уряд Британії описує перед потенційним інвестором-новий з'їзд з автомагістралі M5 для легкого доступу до заводу, повторне введення в експлуатацію залізничної гілки в цьому районі і наявність численних навчальних закладів. Майданчик в 635 акрів може бути використана для виробництва акумуляторів. В Угоду будуть включена фінансова підтримка з боку уряду Великобританії сумою понад 1 мільярд фунтів стерлінгів.

    Rivian також розглядає пропозиції як мінімум двох інших європейських країн. У переговорах також бере активну участь Amazon. Rivian в партнерстві з цим брендом випустить більше 100 тисяч електричних розвізних вантажівок в найближчі сім років.

    Мільярд у подарунок: Британія заманює виробника електромобілів Rivian рекордною пропозицієюЗавод стане першим виробничим підприємством Rivian за межами США і дасть фірмі точку опори, необхідну для легкого доступу до ринків Великобританії та ЄС. Очікується, що Rivian розпочне постачання свого електричного пікапа R1T у січні 2022 року.

    Ціни на пікап починаються з 67,5 тис доларів у США. Електричний повнопривідник з чотирма електромоторами розганяється від 0 до 100 км/год за 3 секунди і на одному заряді батареї здатний проїжджати близько 500 км.

    Раніше ми писали, що Mazda показала економічний міський автомобіль на базі Toyota. Новий хетчбек буде проводитися на заводі компанії Toyota.

    Також повідомлялося, що Toyota попросила допомоги у китайців. В кінці наступного року Toyota запустить в продаж на китайському ринку компактний електричний седан.

    КОНСТАНТИН ШИРОКУН

    Инф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.