• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Газпром не очікує зниження цін на газ у Європі найближчими місяцями

    Опубликовано: 2021-11-30 14:00:29

    Російський Газпром не очікує помітного зниження ціни на газ у Європі протягом найближчих місяців, повідомив про це начальник департаменту газового холдингу Олександр Іванніков, передає ТАРС.

    "Враховуючи фактор ПСГ і опалювальний сезон у Європі та Азії, котирування форвардних контрактів на газ не передбачають помітного зниження цін у найближчі місяці", – сказав він.

    За його словами, ситуація на європейському ринку у третьому кварталі помітно відрізнялася від того, що було раніше: високі ціни призвели до скорочення попиту на газ у Європі.

    Топ-менеджер Газпрому зазначив, що незважаючи на вплив монополіста на поточну кон'юнктуру ринку, ціни на газ у $1000 за тисячу кубометрів вважають у холдингу нестійкими.

    У понеділок ціна газу в Європі під час біржових торгів піднялася вище за $1100 за тисячу кубометрів, свідчать дані біржі ICE.

    Середня ціна експорту газу Газпрому на європейський ринок у третьому кварталі 2021 року була максимальною за останні 7 років, а у рублевому вираженні – найвищою в історії холдингу.

    Наталия Фреик

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.