• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Китайська компанія намагається отримати дозвіл на видобуток літію в Україні

    Опубликовано: 2021-11-26 15:30:25

    Китайська компанія Shenzhen Chengxin Lithium Group подала заявку на участь в аукціоні на отримання спеціального дозволу на розробку ділянок літієвих руд в Україні. Про це пише nadra.info з посиланням на дані Державної служби геології та надр.

    Заявка Chengxin Lithium стосується ділянок Добра та Крута Балка, а також родовища Шевченківське уточнюють у виданні.

    Chengxin Lithium стала другою іноземною компанією, що претендує на розробку цих ділянок.

    На початку листопада австралійська European Lithium оголосила, що має намір купити українську компанію Петро-Консалтинг, яка бореться в судах за спеціальні дозволи на видобуток літію на ділянці Добра та на Шевченківському родовищі.

    Придбання відбудеться, якщо Петро-Консалтинг виграє судові суперечки та залишить за собою право розробки цих родовищ, йшлося у заяві компанії.

    Ще у лютому 2018 року Петро-Консалтинг без аукціону отримав спецдозвіл на розробку Шевченківського родовища літієвих руд у Дніпропетровській області. У квітні 2020 року Генпрокуратура в Касаційному адмінсуді Верховного суду добилася скасування цього спецдозволу.

    Що стосується дільниці Добра, то в жовтні Шостий апеляційний суд ухвалив рішення на користь Петро-Консалтинг, зобов'язавши Держгеонадра розглянути заявку компанії на отримання спеціального дозволу на цю ділянку.

    Роман Брыль

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.