• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Авіабезвіз та інвестиції. Шмигаль розповів про плани на розвиток авіагалузі в Україні

    Опубликовано: 2021-11-25 16:00:27

    Глава уряду розповів, що визначатиме сферу у найближчі роки.

    Прем’єр-міністр Денис Шмигаль назвав ключові фактори розвитку авіаційної галузі України. Основні тези він перерахував під час інфраструктурного форуму, присвяченому майбутньому української авіації та туризму, що проходить 25 листопада у аеропорті "Бориспіль", передає РБК-Україна.

    "За оцінками, в тому числі західних експертів, потенціал авіаційної галузі – це зростання в десятки разів. А туристична галузь – це ще одна значна частина нашого ВВП й величезна частина робочих місць для громадян", - сказав він.

    Ключові фактори змін української авіагалузі:

    Угода про "відкрите небо" як головна подія цього року в авіаперевезеннях України.

    "Це свого роду "безвіз", що дозволяє лібералізувати мандрівки українців до Євросюзу, з’являється більша конкуренція авіакомпаній, з’являється більше маршрутів. Це також відкриває можливість для визнання наших авіакомпаній в Україні, підтримує нашу школу авіабудування в Україні, якій вже десятки років", - сказав Денис Шмигаль.

    Державні інвестиції в розвиток авіаційної промисловості. Цього року вони склали 3,4 мільярда гривень.
    "Сюди серед іншого входять кошти на ремонтні роботи в ключових аеропортах України. Зокрема, 700 млн – на аеропорт в Одесі. Також передбачене поповнення статутного капіталу аеропорту Бориспіль, в тому числі на спорудження нового терміналу", - додав прем’єр-міністр.

    Розвиток власного авіабудування.
    "Є стратегічний документ, який визначає дорожню карту з інвестиціями у галузь та стратегію розвитку з елементами світового досвіду. Він визначатиме розвиток авіагалузі на найближчі роки. До слова, 45 високотехнологічних підприємств вже отримали податкові пільги, а інвестиції у галузь будуть збільшуватися" – додав він.

    Нагадаємо, ми писали, що авіаквитки на рейси в Україні можуть подешевшати.

    Також ми розповідали, що у Держтуризмі розповіли, як змінився імідж України за кордоном.

    КАТЕРИНА ГОНЧАРОВА

    Инф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.