• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ізраїль почав вакцинацію дітей у віці 5-11 років через зростання випадків коронавірусу

    Опубликовано: 2021-11-23 15:30:51

    У понеділок Ізраїль розпочав впровадження вакцинації проти COVID-19 вакциною Pfizer/BioNtech для дітей віком від 5 до 11 років, сподіваючись подолати зростання кількості випадків коронавірусної інфекції. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

    Деталі

    Четверта хвиля COVID-19, яка вразила Ізраїль у червні, почала спадати у вересні. Але за останні два тижні "R", або швидкість розмноження вірусу, яка залишалася нижче одиниці протягом двох місяців, почала зростати і тепер перетнула цей поріг, що свідчить про те, що вірус знову може поширюватися в геометричній прогресії.

    Щоденні випадки також зросли за останні кілька днів: половина підтверджених інфекцій зараз серед дітей віком 11 років і молодше.

    У понеділок на площі Тель-Авіва розпочалася вакцинація дітей, а у вівторок по всій країні стартує національна кампанія.

    Опитування, проведене ізраїльським постачальником медичних послуг Maccabi, показало, що 41% батьків дітей віком від 5 до 11 років були впевнені, що будуть вакцинувати своїх дітей, тоді як 21% ще не визначилися, а 38% не будуть вакцинувати своїх дітей.

    Контекст

    9,4 мільйони населення Ізраїлю відносно молоде, з приблизно 1,2 мільйона дітей у віковій групі від 5 до 11 років. За даними Міністерства охорони здоров’я, до листопада ця група становила більше третини нових випадків COVID-19. Вчені та чиновники сумніваються, що країна зможе досягти "групового імунітету", якщо діти не будуть вакциновані.

    Але політики також стверджують, що вакцинація дітей молодшого віку покликана перш за все захистити їхнє індивідуальне здоров’я, а не лише зупинити передачу вірусу.

    Минулого тижня вони наголосили, що, хоча COVID-19 рідко буває важким серед маленьких дітей, у багатьох немає симптомів взагалі, він може нести ризики в довгостроковій перспективі.

    За оцінками міністерства охорони здоров’я Ізраїлю, у кожного з 3 500 дітей, інфікованих коронавірусом, пізніше розвинеться мультисистемний запальний синдром (MIS-C), при якому запалюються різні частини тіла, включаючи серце, легені, нирки, мозок, шкіру та шлунково-кишкові органи. Більшість дітей, які страждають від цього захворювання, потребують інтенсивного лікування, а 1-2% помирають.

    Чиновники також відзначили ризик появи затяжних симптомів, таких як порушення сну, біль у м’язах, втрата нюху та смаку, головні болі та кашель, широко відомий, як "тривалий Covid".

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль розпочав "бустерну" вакцинацію від COVID-19 усіх охочих

    Додамо

    З початку пандемії в Ізраїлі зафіксовано 1,3 мільйона підтверджених випадків COVID-19 і понад 8 тисяч померлих.

    Близько 57% населення Ізраїлю повністю вакциновані, за даними міністерства охорони здоров’я.

    Галина Крижанівська

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.