• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сертифікація Північного потоку-2. Росія намагається знайти прогалини в законах ЄС – Кулеба

    Опубликовано: 2021-11-22 14:45:30

    Росія намагається знайти прогалини у європейському законодавстві для створення преференційних умов для Північного потоку-2 на європейському ринку. Про це в ефірі телеканалу Україна 24 заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

    "Ми постійно на цьому наполягаємо, що Північний потік-2 має відповідати не лише букві, а й духу Третього енергетичного пакету ЄС. Ми бачимо зусилля, які докладає Росія та її юристи та лобісти, щоб знайти прогалини в європейському законодавстві та по суті створити преференційні умови для ПП-2 на європейському ринку", – зазначив Кулеба.

    За його словами, Україна, Європейський союз та Європейська комісія планують і надалі вимагати, щоб ПП-2 підкорявся нормам Третього енергетичного пакету Євросоюзу. Кулеба наголосив, що тільки в такому разі російський газопровід не перетвориться на північну зброю.

    "Цей проєкт був задуманий з однією метою – виключити Україну із системи постачання російського газу до країн ЄС, до тієї ж Німеччини, і таким чином усунути стримуючий фактор для агресивних дій Росії на території України", – зазначив глава МЗС.

    Кулеба наголосив, що сертифікація Північного потоку-2 пов'язана з гібридними війнами, які веде Росія.

    "Тут і криза з громадянами, яких привезли на кордон із Європейським союзом, і загострення ситуації на українських кордонах, ...збільшення пропаганди та дезінформації Росії в країнах Євросоюзу, і дії Росії, щоб паралізувати нормандський формат та мінський процес — все це елементи однієї гри", – заявив міністр.

    Зазначимо, що раніше генеральний директор Оператор ГТС України Сергій Макогон заявив, що Росія намагається обійти законодавство Євросоюзу, щоб сертифікувати лише частину Північного потоку-2, розташовану у територіальних водах Німеччини.

    За його словами, для цього потенційний оператор Північного потоку–2 швейцарська компанія Nord Stream 2 AG, яка є "дочкою" російського Газпрому, створить власну німецьку "дочку". Новостворена фірма намагатиметься отримати статус незалежного оператора.

    Наталия Софиенко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.