• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Північний потік-2 введуть в експлуатацію не раніше березня 2022 року. Ціна газу в ЄС зростає

    Опубликовано: 2021-11-18 14:15:16

    Рішення німецького регулятора призупинити сертифікацію оператора Північного потоку-2 відкладе введення газопроводу в експлуатацію до березня 2022 року. Про це повідомляє агентство Reuters із посиланням на джерело в уряді Німеччини.

    "Я очікую, що запуск Північного потоку-2 може бути відкладений до березня 2022 року", – цитує агентство джерело.

    Відтермінування пов'язане з необхідністю створити зареєстрованій у Швейцарії Nord Stream 2 AG окрему дочірню компанію-оператора, яка має керувати німецькою ділянкою газопроводу.

    Компанія має бути створена у суворій відповідності до вимог законодавства Німеччини, продемонструвати наявність достатнього фінансування та незалежності від Газпрому. Після цього розпочнеться період сертифікації.

    Газпром уже зав'явив, що готовий створити таку компанію, зазначає агентство.

    Російський монополіст обіцяв збільшити постачання газу до Європи взимку після введення в експлуатацію Північного потоку-2.

    Після того, як Федеральне мережеве агентство зупинило сертифікацію оператора газопроводу 16 листопада, ціни на газ у Європі повернулися до зростання.

    У вівторок ціна найближчого (грудневого) ф'ючерсу на TTF на біржі ICE Futures сягала 88,9 євро за МВт-год ($1046 за тисячу кубометрів).

    У середу ціна зросла ще на 8% – до 101 євро за МВт-год ($1188 за тисячу кубометрів).

    Роман Брыль

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.