• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Голова МЗС Великої Британії закликала ЄС бойкотувати «Північний потік-2»

    Опубликовано: 2021-11-15 09:45:07

    Міністр закордонних справ Великої Британії Елізабет Трасс закликала Європейський Союз переглянути залежність від Росії у постачанні газу, зокрема щодо газопроводу "Північний потік-2". Її коментар опублікувала британська газета Sunday Telegraph, пише УНН.

    Трасс "звернулася до ЄС з проханням переосмислити свій стратегічний підхід до Росії, у тому числі, через заблокування схвалення газопроводу "Північний потік-2", пише видання.

    Раніше Сполучені Штати та Велика Британія попередили, що цей проект може зробити Європу ще більш залежною від російського газу.

    Цитата:

    “Я хочу, щоб наші друзі по всій Європі приєдналися до нас”, — зазначила Трасс.

    “Це означає об’єднатися, наприклад, проти спорудження газопроводу “Північний потік-2”, — відзначила голова британського МЗС.

    “Це загрожує підірвати європейську безпеку, дозволяючи Росії посилити контроль над країнами, які покладаються на її газ, хоча пандемія нагадує нам про важливість різноманітних ланцюжків поставок”, щоб уникнути стратегічної залежності від ненадійних партнерів, заявила Трасс.

    Доповнення

    Проект газопроводу "Північний потік-2" завершено і очікує сертифікації від влади ФРН і Європейського Союзу.

    8 вересня 2021 року компанія “Nord Stream-2 AG” (“Газпром” володіє 100% власності), проектна компанія та майбутній оператор газопроводу “Північний потік-2”, подала у повному обсязі заявку на сертифікацію як незалежного оператора системи передачі (ITO) газопроводу “Північний потік-2” до Федерального мережевого агентства Німеччини. Як ITO Nord Stream-2 AG залишиться у складі Групи Газпром, вертикально інтегрованої енергетичної компанії, що суперечить чинному європейському законодавству, вказували в НАК "Нафтогаз України".

    Різке зростання цін на енергоносії в поєднанні з недопоставками в останні тижні викликали звинувачення з боку європейських офіційних осіб в тому, що Росія обмежує поставки, щоб чинити тиск на владу з метою сертифікації нового трубопроводу.

    Зокрема, президент Росії Володимир Путін пообіцяв збільшити поставки газу і сказав, що "Північний потік-2" може бути запущений "на наступний день після" такого схвалення.

    Юлія Шрамко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.