• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • МОЗ почало раптові перевірки шкільних їдалень

    Опубликовано: 2021-10-12 13:30:19

    З 11 жовтня Міністерство охорони здоров'я розпочало раптові перевірки працівників шкільних харчоблоків на золотистий стафілокок. Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

    За словами міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, виявлених носіїв інфекцій буде відсторонено від роботи на час лікування і до повного одужання.

    Ляшко зазначив, що в поточному навчальному році в школах уже були спалахи гострих кишкових інфекцій, що сталися через порушення санітарно-гігієнічних і протиепідемічних норм.

    "Люди, які готували їжу в школах, були носіями золотистого стафілокока. Ми розглянули обидва випадки і вирішили ввести додатковий контроль, тому почали раптові перевірки на носійство", – сказав Ляшко.

    Як зазначив міністр, раптові перевірки допоможуть з'ясувати, чи відбуваються насправді медичні огляди, які зобов'язані проходити працівники харчоблоків.

    "Те, що ми побачили з ПЛР-тестами, з підробкою COVID-сертифікатів дає підстави вважати, що і з медичними оглядами у нас не все гаразд", – зазначив міністр.

    Наталия Медведева

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.