• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ще два місяці бізнес не штрафуватимуть за приховування кінцевих бенефіціарів

    Опубликовано: 2021-10-07 13:45:24

    Нарахування штрафів за ненадання інформації про кінцевих бенефіціарних власників не почнеться ні в жовтні, ні в листопаді. Про це повідомив у соціальній мережі Facebook глава Мін'юсту Денис Малюська.

    Нарахування штрафів не почнеться з 11 жовтня, через низьку пропускну спроможність реєстраційної системи і значний попит на таку реєстрацію.

    "Всі налякані великими штрафами за неподання інформації про КБВ, які почнуть застосовуватися після 11 жовтня. Так от, у жовтні 2021 року штрафів точно НЕ буде (і в листопаді також)", – написав міністр.

    За його словами, це пов'язано з низькою пропускною здатністю реєстраційної системи і з тим, що кількість юридичних осіб, які мають подати відомості про КБВ, становить понад 1 мільйон. Станом на 6 жовтня відомості подали тільки 171 333 юрособи.

    На його думку, з огляду на поточний стан справ і презумпцію невинуватості, відсутня навіть гіпотетична можливість підтвердити належними доказами наявність провини (навіть з необережності) керівника юрособи, який не подав необхідні відомості.

    "У таких умовах складання протоколів на керівників юросіб не є обґрунтованим та законним з огляду на відсутність всіх елементів складу правопорушення", – зазначає Малюська.

    До того ж, гіпотетичне залучення відповідних осіб до відповідальності не відповідало б цілі адміністративного стягнення (ст. 23 КпАП).

    "Не рекомендую зараз брати штурмом державних реєстраторів та переплачувати космічні гроші юристам за допомогу з поданням відомостей про кінцевих бенефіціарних власників", – радить міністр, і додав, що адміністративний штраф є "винятковим заходом та має застосовуватися, коли інші заходи реагування не працюють".

    Наталия Софиенко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.