• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Запуск першого вантажного потягу сполученням Європа-Китай у Києві

    Опубликовано: 2021-09-29 09:01:36

    28 вересня 2021 року заступник Міністра економіки України Михайло Лев взяв участь в урочистому запуску першого вантажного потягу сполученням Європа-Китай з термінала станції Київ-Ліски.

    «На сьогодні Китай залишається найбільшим торговим партнером України. Товарообіг між Україною та Китаєм зростає рекордними темпами: за 7 місяців 2021 року він перевищив 10 млрд 525,2  млн дол, що на 31,5% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Цей новий логістичний маршрут, який ми сьогодні спільно відкрили, дасть змогу налагодити поставки до Китаю товарів з обмеженим строком придатності, а також високотехнологічну продукцію, на якій Мінекономіки робить особливий акцент у розвитку вітчизняного експорту», - зазначив у своїй промові Михайло Лев.

    Посол КНР в Україні Фань Сяньжун, відзначивши досягнення українських колег, нагадав, що з боку Китаю вживається достатньо заходів, спрямованих на розвиток двостороннього співробітництва. Зокрема, ще в минулому році стартував аналогічний експортний залізничний маршрут з Китаю в Україну, а його інтенсивність досягла понад 50 вантажних потягів на рік. Він вважає, що поїзди з українськими товарами будуть ходити з такою ж інтенсивністю.

    «В Україні з'явився ще один зручний шлях експорту, який дозволяє їй стати зручним логістичним хабом між Європою і Азією та важливим партнером в реалізації ініціативи «Один пояс – один шлях», - сказав посол КНР.

    Запровадження постійного контейнерного залізничного сполучення з КНР є фактично переведенням в практичну площину положень Програми співробітництва між Україною та КНР в рамках спільного будівництва «економічного пояса Шовкового шляху» і «морського Шовкового шляху 21-го століття», укладеної у грудні 2020 року за результатами Четвертого засідання Комісії з питань співробітництва між Урядом України та Урядом КНР.

    Довідково:

    У складі контейнерного потягу за маршрутом Київ-Сіань вирушили 43 сорокафутових контейнери з вантажем пиломатеріалів. По шляху проходження поїзд подолає майже 10 тис. мм по території чотирьох країн.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.