• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Молоді українські фермери матимуть підтримку від держави – Роман Лещенко

    Опубликовано: 2021-09-27 15:22:18

    24 вересня 291 народний депутат України проголосував за законопроект № 4046 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання діяльності фермерських господарств». Завдяки цьому молоді українські фермери матимуть підтримку від держави. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко.

    «50% валової сільськогосподарської продукції в Україні дають фермерські та особисті селянські господарства. Разом вони обробляють близько 9 млн сільськогосподарських угідь. Ці цифри – доказ тому, який внесок у розвиток та підтримку сільського господарства та економіки України в цілому приносять фермери. І той нюанс, що в Законі України “Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді” не була визначена пріоритетність підтримки фермерів, я і вся аграрна спільнота вважаємо необачною помилкою. Втім нам її вдалося оперативно виправити. Дякую парламентарям за підтримку та розуміння», – зазначив Роман Лещенко.

    Міністр також додав, що фермери-господарники до 35 років матимуть змогу першочергово отримувати державну підтримку на реалізацію своєї діяльності.

    Кошти на підтримку фермерів будуть виділені з бюджетної програми. Механізм їх реалізації здійснюватиметься відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 серпня 2004 року № 1102 (зі змінами).

    За словами Романа Лещенка, законопроект № 4046 також врегульовує передачу земель вільного користування у власність фермерського господарства для того, щоб останнє могло офіційно підтвердити використання цієї землі під фермерство.

    «Це врегулювання дозволяє їм отримати доступ до державних програм підтримки та до фінансових кредитних ресурсів банків», – наголосив Роман Лещенко.

    Окрім цього, законопроект також передбачає:

    ·        унормувати склад земельних ділянок фермерських господарств;

    ·        визначити коло отримувачів державної підтримки через «Український державний фонд підтримки фермерських господарств»;

    ·        уточнити деякі поняття щодо визначень виду фермерського господарства;

    ·        запровадити державну підтримку фермерському господарству, голова якого має вік до 35 років (включно), що надасть можливість сільській молоді реалізувати свої підприємницькі ініціативи та сприяти зупиненню міграції молоді з сільських територій.

    Прес-служба Мінагрополітики України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.