• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ТОП-12 ІТ-компаній України (інфографіка)

    Опубликовано: 2021-09-13 10:00:29

    Незважаючи на пандемію, ІТ-індустрія в Україні активно розвивається. За рахунок експорту цифрових послуг країна щорічно отримує близько 4 млрд доларів, і цей показник стабільно зростає.

    Хто “править бал” на ІТ-ринку України і де розташовані штаб-квартири найбільших вітчизняних цифрових компаній.

    Перше місце в ТОП-12 посідає компанія EPAM Ukraine, офіси якої розташовані в 7 містах України, включаючи Вінницю, Одесу, Львів, Харків, Дніпро та Івано-Франківськ. Офіс EPAM розташований в Ньютауні, штат Пенсільванія (США). За без малого 30 років існування компанія, заснована білоруським підприємцем Аркадієм Добкіним і його шкільним другом, розрослася до планетарних масштабів. Її відділення представлені в більш ніж 30 країнах світу. Штат фахівців в Україні становить понад 11,5 тисячі осіб. Причому приріст в 3000 працівників відбувся тільки за останній рік.

    На другій позиції — SoftServe-ІТ-компанія з українським “корінням” (була заснована двома аспірантами Національного університету “Львівська політехніка”) і штаб-квартирою в техаському місті Остін. Її український штат налічує 9462 особи, а офіси можна знайти в Дніпрі,
    Чернівцях, Івано-Франківську, Рівному, Києві та Харкові.

    Трійку лідерів замикає GlobalLogic – один з найбільших “гравців” на світовому ринку ІТ-аутсорсингу та R&D-індустрії з головним офісом в неофіційній столиці Кремнієвої долини — місті Сан-Хосе (штат Каліфорнія). Із загального штату співробітників компанії, що становить 20 тисяч осіб, 6350 фахівців працюють в Україні. GlobalLogic представлена офісами в Києві, Харкові, Львові та Миколаєві.

    Інфографіка “Комментарии”

    Инф. finance.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.