• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • МАУ завезе в Україну найбільші в історії країни пасажирські літаки

    Опубликовано: 2021-09-03 12:00:05

    Авіакомпанія МАУ до кінця 2021 року завезе в Україну два далекомагістральні широкофюзеляжні літаки Boeing 777−300, повідомив avianews.com виконавчий директор туроператора «Компас» Дмитро Гудзій. Цей проєкт обидві компанії будуть реалізовувати разом.

    Boeing 777−300 стане найбільшим в історії авіації України пасажирським літаком, який коли-небудь здійснював комерційні рейси у флоті авіакомпаній країни.

    «Зараз ми на фінальній стадії підписання договору з МАУ про використання цих літаків», — розповів Гудзій.

    За його словами, однією з умов переговорів між МАУ і туроператором була наявність саме двох авіалайнерів. Це необхідно для резерву, якщо один з бортів не зможе здійснювати польоти.

    Обидва літаки розраховані на перевезення 426 пасажирів у салонах трьох класів:

    клас бізнес+ на 12 місць з розміщенням крісел 2+2+2;
    клас бізнес на 14 місць з розміщенням крісел 2+3+2;
    клас економ на 400 місць з розміщенням крісел 3+4+3.

    МАУ бере два Boeing 777−300 в основному для чартерних програм туроператора «Компас». Однак у вільний час авіакомпанія зможе використовувати їх для виконання власних рейсів, наприклад, в США або Канаду.

    «Компас» вже анонсував відразу три польотні програми на Boeing 777−300 з Києва в місця елітного пляжного відпочинку: на Домінікану, в мексиканський Канкун і на Мальдіви.

    Перший чартер в Домінікану вилетить вже 7 грудня і буде виконуватися раз в 10 днів. Другий 10-денний ланцюжок «Компас» запустить 25 грудня.

    Рейси в Канкун заплановані з 28 грудня раз на 10 днів.

    З 29 грудня Boeing 777−300 МАУ на замовлення «Компаса» полетить на Мальдіви — в Мале в рамках 10-денного ланцюжка. Другу 10-денну чартерну програму компанії запустять з 2 січня.

    На сьогодні найбільшим в історії сучасної України пасажирським літаком є Boeing 777−200ER МАУ. З 2018 року авіакомпанія використовувала три такі авіалайнери. Вони мали салони бізнес-класу, преміум-економу та економічного класу і могли перевозити 361 пасажира. Авіалайнери літали з Києва в Нью-Йорк, Торонто, Бангкок і Пекін.

    Инф. finance.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.