• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чому аграріям потрібно купити добриво молібден та яка від нього користь?

    Опубликовано: 2021-08-30 18:53:15

    Чому аграріям потрібно купити добриво молібден та яка від нього користь?

    Якщо хтось з початківців у сфері вирощування сільськогосподарських культур вважає, що для отримання високого врожаю достатньо мати якісний посівний матеріал, засоби захисту рослин, мікродобрива (для підживлення рослин з групи NPК), то такий підхід, буде неправильним й не дасть очікуваного результату.

    Якщо для прикладу взяти застосування добрив, як одну зі складових успіху в агробізнесі, то досвідчені аграрії знають, що обмежитися внесенням основних елементів з групи NPК – досить ризиковано. Необхідно обов’язково використовувати препарати, які містять у своєму складі й мікроелементи (бор, кобальт, молібден, цинк та ін.), адже саме вони беруть участь у багатьох життєвих процесах рослини на молекулярному рівні.

    Кожний мікроелемент окремо чи у комплексі бере участь у тих чи інших життєво важливих для культури процесах. Для прикладу, можна взяти молібден. Наскільки він важливий для сільськогосподарської культури? Яка його фізіологічна роль у життєдіяльності рослини? Що втрачає аграрій, якщо не забезпечить його достатню кількість?

    Перш за все необхідно зазначити, що даний мікроелемент бере участь у синтезі амінокислот і білків. Синтез вітамінів і хлорофілу, окислювально-відновлювальні процеси, вуглеводний обмін також відбуваються за участю молібдену. Окрім цього, він входить до складу ферментів, що регулюють азотний обмін в рослинах, регулює фотосинтез і дихання.

    Якщо цього мікроелементу недостатньо, то листки стають блідо-зеленими, послаблюється ріст рослини, цвітіння затримується. Якщо нестача молібдену досить суттєва, то відмирає листя та точка росту. Найбільш чутливі до його дефіциту бобові культури, ріпак, гірчиця, цукрові буряки.

    Для того, щоб уникнути негативної реакції рослини на нестачу даного елементу, необхідно потурбуватись про додаткове живлення. Для цього потрібно купити добриво молібден, тобто препарат, який містить у своєму складі цей мікроелемент.

    У кого варто купити добриво молібден?

    Компанія «Майбутнє Будуємо Разом» - український виробник продуктів захисту та живлення с/г рослин, пропонує скористатись ефективним та швидкодоступним препаратом - органо-мінеральним добривом «ДоброДІЙ Молібден Плюс» з підвищеним вмістом молібдену. Продукт активізує симбіотичну азотфіксацію бобових культур і синтез протеїнів, підвищує якість продукції, сприяє утворенню бульбочкових бактерій та позитивно впливає на окислювально-відновні процеси, що проходять в рослині.

    До складу зазначеного універсального добрива, що застосовується для позакореневого підживлення сільськогосподарських культур, входить азот, калій, залізо, магній, мідь, цинк, марганець, кобальт, гумінові і фульвові кислоти, регулятори росту, мікроелементи хелатовані карбоновими кислотами і, звісно ж, молібден.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.