• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У листопаді-грудні МОЗ може зачиняти гуртожитки, де мешканці не вакциновані

    Опубликовано: 2021-08-17 14:00:55

    У Міністерстві охорони здоров’я допускають, що закриватимуть гуртожитки з невакцинованими проти COVID-19 мешканцями, розповів головний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв’ю Укрінформу.

    "Ми зараз обговорюємо питання про неможливість роботи гуртожитків, якщо там недостатня кількість вакцинованих людей. Ми стикалися з великою кількістю спалахів, які реєструвалися саме в гуртожитках", – сказав Кузін.

    Він пообіцяв, що рішення не ухвалватимуть поспіхом – воно буде виваженим і нормативно виписаним.

    "Зараз ми проговорюємо лише плюси та мінуси, ризики і алгоритми, яким чином такі опції будуть застосовані. Тому що ми розуміємо, що в гуртожитках не завжди перебувають стопроцентно люди віком від 18 років. В той же час вакцинація у нас – від 18 років. Ми розуміємо певні обмеження вакцинації, які стосуються підлітків до 18 років, яких неможливо провакцинувати навіть згідно з діючими інструкціями. Тому ці механізми пропрацьовуються", – сказав він.

    Тут Кузін каже, що буде перехідний період: або така норма запроваджуватиметься з листопада або з грудня.

    "Один випадок інфікування в гуртожитку – це самоізоляція для усіх мешканців, і на 14 днів. Невже краще жити в зачиненому гуртожитку 14 днів, ніж зробити два щеплення і бути захищеним?" – додав Кузін.

    Катерина Амеліна

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.