• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ФАО представила веб-сайт «Дорадник», створений для розвитку аграрних дорадчих послуг на сході України

    Опубликовано: 2021-08-05 15:37:23

    27 липня 2021 року Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) офіційно представила веб-сайт «Дорадник» - https://doradnyk.org.ua/ua/ - на якому публікуються останні новини у галузі сільського господарства, актуальні оголошення, обговорення ініціатив, пов'язаних із фермерською діяльністю, та детальна інформація про дорадчі послуги на сході України.

    Веб-сайт «Дорадник» надаватиме якісні дорадчі послуги фермерам, зокрема, аграріям з Донецької, Луганської та Запорізької областей.

    «Фермери, дорадчі служби, представники як малого, так і середнього чи великого бізнесу, місцевої влади та усі інші зацікавлені особи тепер мають можливість консультуватись з будь-яких питань щодо розвитку сільського господарства та сільських територій, – зазначив Євген Кябур, міжнародний координатор проєкту ФАО. – Також платформа була створена для полегшення обміну інформацією між учасниками легкої моделі системи аграрних дорадчих послуг», розробленої ФАО у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

    За словами Романа Безуса, фахівця ФАО з питань розвитку сільськогосподарських дорадчих служб, «легка модель системи аграрних дорадчих служб – це розроблена ФАО система інформаційно-консультативної і дорадчої діяльності, у якій чіткі ролі й обов’язки надаються різним суб'єктам системи дорадництва, залежно від їхніх основних сильних сторін, на національному, обласному рівні та рівнях громад». Експерт також зазначив, що «доступ до дорадчих послуг є надзвичайно важливим для виробників сільськогосподарської продукції, особливо для тих виробників, які проживають та працюють на сході України, на постраждалих в результаті конфлікту територіях».

    «Дорадник» був розроблений за підтримки ФАО та переданий Східноукраїнській сільськогосподарській дорадчій службі у Донецькій області для подальшого розвитку, адміністрування та права власності,  спільно з двома іншими дорадчими службами у регіоні – Луганською обласною громадською організацією «Аграрна дорадча служба» та Інформаційно-консультаційним центром «Агротаврія» у Запорізькій області.

    «Будь-хто, хто має відповідний досвід та бажання працювати з сільськогосподарськими виробниками у трьох областях на сході України і не тільки, може розмістити свій профіль у блоці «Дорадники» або «Постачальники послуг» на цьому сайті та безпосередньо надавати свої послуги. Ми сподіваємось, що цей підхід сприяння надання дорадчих послуг різними суб'єктами буде розповсюджений і в інші регіони України, – наголосив Роман Безус. – Сільгоспвиробник або фермер, у свою чергу, попередньо ознайомившись з профілем такої особи чи організації, може замовити у неї відповідні послуги».

    Для реєстрації користувачу потрібно пройти два етапи: 1) ввести дійсну електронну адресу та придумати пароль, або ж авторизуватись за допомогою соціальних мереж; 2) створити особистий кабінет, внести детальну інформацію про себе та натиснути кнопку «Зберегти». Зареєстровані користувачі можуть брати участь в обговореннях, коментувати новини, а також розміщувати відповідну інформацію про себе у розділах «Дорадники» та «Постачальники послуг».

    Запис заходу можна переглянути за посиланням: https://bit.ly/3f9u5dV.

    Додатково:

    Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО), Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), та Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA). Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.