• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • З України на заробітки їдуть молоді люди, щороку втрачаємо до 3 млн, – Любченко

    Опубликовано: 2021-07-22 10:00:49

    Середній вік українського заробітчанина становить 30−40 років. За експертними оцінками, Україну щорічно покидають від 2 до 3 млн громадян.

    Про це розповів перший віце-прем’єр — міністр економіки Олексій Любченко.

    Також він додав, що Україна є лідером в Європі за кількістю працездатного населення, що працює за кордоном.

    «30−40 років — це середній вік нашого працівника, який визначився і, на жаль, не на користь України. Скільки їх таких — молодих, активних, освічених, створюють економічне зростання нашим сусідам? На жаль, назвати точну кількість наших громадян, які не знайшли себе в Україні, неможливо. За експертними оцінками, від 2 до 3 млн стабільно щороку», — заявив Любченко.

    Нагадаємо, українці в 2021-му почали заробляти у Польщі як мінімум на 1,4 тис. грн більше (або 200 злотих). Також збільшилися зарплати і в Чехії. Разом з тим влітку значно зросла кількість вакансій.

    За словами президента Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василя Воскобойника, зарплата у всіх країнах Європи потроху збільшується: в середньому на відсоток зростання економіки або відсоток, який вибирає для себе той чи інший уряд.

    Инф. finance.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.