• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • УСПП звернувся до президента, премєр-міністра та спікера парламенту щодо загрози ліквідації Господарського кодексу

    Опубликовано: 2021-07-06 15:16:01

    Ризики декодифікації господарського законодавства (скасування Господарського кодексу) для української економіки і комунального підприємництва занадто великі. Такий крок  запланований в рамках реалізації положень Концепції оновлення Цивільного кодексу України. Даний документ наразі перебуває у Верховній Раді.

    Напередодні УСПП провів громадське обговорення з науковцями та експертами НАН України в рамках ІІ Форуму громадської підтримки проєвропейських правових реформ. Його учасники -  керівники підприємств (установ, організацій, професійних асоціацій, об’єднань підприємств, концернів, холдингів тощо), практикуючі (корпоративні) юристи, адвокати, які обслуговують поточну діяльність суб’єктів господарювання всіх форм власності та мають відповідну практику з розглядів відповідних господарських спорів та ін.

    Експерти виявили  для державного та комунального секторів економіки ряд ризиків та небезпек, які можуть завдати відчутного удару по економічній системі країни в контексті наявності зовнішніх та внутрішніх викликів для України.

    Провідними експертами-правниками було підготовлено та оприлюднено Експертний висновок до зазначеної Концепції.

    УСПП звертається до президента В.Зеленського, прем’єр-міністра Д.Шмигаля, голови ВРУ Д.Разумкова з проханням ознайомитись із даними висновками, а також підтримати всебічне обговорення вкрай актуального та потрібного законопроєкту № 4164. Даний документ здатен на сьогодні вирішити більшість неузгодженостей між Господарським, Цивільним кодексами та іншими актами господарського законодавства.

    «Також просимо особисто сприяти недопущенню прийняття законопроєктів, які отримали негативні відгуки від громадянського суспільства, експертного середовища, комітетів Верховної Ради тощо (наприклад, проєкт про внесення змін і доповнень до деяких законів України з метою вдосконалення цивільного законодавства реєстр. № 2635 від 19.12.2019, яким пропонується скасувати Господарський кодекс України попри всі зауваження та ризики такого кроку)», - наголошується у зверненні ділової спільноти.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.