• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Масові звільнення в НБУ не додадуть стабільності банківської системи України

    Опубликовано: 2021-07-05 15:14:25

    Нацбанк – головна фінансова установа країни, від якої залежить стабільність банківської, фінансової сфери. Відтак, масові звільнення керівників і членів команд, причому ключових департаментів -   ліцензування, фінансової стабільності та супроводу кредитів (відповідає зокрема за рефінансування) – виглядають тривожно. Таких різких змін не було ніколи і які наслідки можуть бути – спрогнозувати на данному етапі важко.

    Це при тому, що фоново здійснюється підготовка до майбутньої приватизації Приватбанку та Ощадбанку.

    На цьому наголосили в УСПП.

    «Такі новини показують, що в НБУ є прояви управлінської кризи. Процеси, які там відбуваються та призводять до звільнень і завуальованих заяв про конфлікт інтересів чи незгоду із політикою керівництва – мають стати прозорими для суспільства. Реформа банківської сфери та фінансового сектору довгий час позиціонувалася владою, як найуспішніша. Зараз же останні події створюють ризики для співпраці України з Міжнародним валютним фондом, а що більш загрозливо – для стабільності фінансового сектору, довіри інвесторів до України», - зазначив президент УСПП Анатолій Кінах.

    Діловий союз закликав керівництво Нацбанку прозоро розповісти про причини такої ситуації, покращити комунікаційну політику із ЗМІ та суспільством, експертною спільнотою.

    «Керівники означених департаментів, спеціалісти цих структур – працювали вже не перший рік, мали розуміння ситуації і процесів, що відбувалися. Відтак, замінити їх можна виключно фахівцями відповідного рівня. Процес відбору і призначення також повинен бути максимально відкритим», - наголосив лідер ділової спільноти.

    Також в УСПП виступили за те, щоб  в рамках комплексної стратегії розвитку банківського сектору України разом із урядом, роботодавцями і НБУ напрацювати більш масштабні програми кредитування реального сектору економіки.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.