• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Скільки коштує оренда квартир у Києві: ціни за районами

    Опубликовано: 2021-06-25 10:00:18

    Ринок оренди в травні 2021 року показав зростання цін на однокімнатні квартири. При цьому двокімнатні та трикімнатні квартири в ціні не змінилися.

    Про це свідчить аналітика порталу Address.ua.

    За даними експертів, у травні медіанна ціна оренди квартир у Києві склала 10 $/кв.м, що на $ 1 більше, ніж у квітні поточного року.

    Ціна оренди квадратного метра однокімнатних квартир в травні склала 11 $. Медіанна вартість двокімнатних — 9 $/кв. м, трикімнатні квартири — 8 $/кв. м.

    ТОП найдорожчих районів:

    традиційно в оренді найдорожчим районом Києва є Печерський район. Медіанна вартість оренди в центрі столиці становить 961 $/об’єкт, або 14 $/за кв. м;
    на другому місці Шевченківський. Орендодавці в цьому районі просять 582 $/за квартиру ($ 11 кв. м.);
    на третьому місці Голосіївський район — 513 $/об’єкт ($ 10/кв.м).
    Мінімальна медіанна ціна на оренду квартир зафіксована в Деснянському районі – 327 $ за квартиру, або 7 $ за кв. м.

    Найбільш дорогим районом для оренди ліквідних однокімнатних квартир є Печерський район, де медіанна вартість оренди однокімнатної квартири становить 609 $. У Солом’янському, Шевченківському та Голосіївському районах можна зняти однокімнатну квартиру в діапазоні від 390 до 450 $. Найдешевшим для оренди районом є Деснянський. Ціна на однокімнатні квартири в цьому районі становить 277 $ на місяць.

    Оренда житла: ситуація на ринку
    Які квартири пропонують для оренди. У травні обсяг ринку оренди квартир розподілився таким чином. 47% від загальної кількості пропозиції було зосереджено в категорії однокімнатних квартир. Пропозиція по двокімнатних квартирах — 36%, трикімнатних — 14%. 3% оголошень — багатокімнатні квартири, вільні для заселення.

    47% запитів від охочих зняти квартиру в оренду припадає на однокімнатні квартири. 32% потенційних орендарів шукають для оренди двокімнатні квартири, а 16% – трикімнатні. Найскладніше здавати в оренду багатокімнатні квартири, лише 5% орендарів підшукують житло з чотирма і більше кімнатами.

    Инф. finance.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.