• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Законопроект, який сприятиме відновленню та розвитку зрошувальних мереж в Україні, переданий до ВР, - Роман Лещенко

    Опубликовано: 2021-05-20 15:49:31

    Законопроект №5202 «Про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель» переданий на розгляд до сесійної зали. Про це повідомив Міністр агрополітики та продовольства України Роман Лещенко.

    «Аграрний комітет Верховної Ради розглянув допрацьований Законопроект про об’єднання водокористувачів та рекомендував його до прийняття у сесійній залі. Хочу підкреслити, що цей документ – це один із наших основних механізмів, який удосконалить законодавче поле для повноцінного функціонування інфраструктури зрошення та дренажу в Україні. Щоб історії із посухами, на які вже кілька років поспіль страждає Південь, не завершувалися для України фатально й збитково. Згідно із законом аграрії матимуть можливість об’єднуватися й раціонально використовувати водний ресурс, спільно планувати його відновлення, а також його збільшення», - сказав Роман Лещенко.

    Законопроект №5202 кардинально змінює умови співпраці держави та агровиробників, які використовують зрошення на своїх землях. Передовсім документ спрощує, полегшує та робить доступнішим управління, відновлення та побудову зрошувальних мереж через залучення до процесу самих водокористувачів та надання їм більш широких можливостей. 

    Як розповідає Роман Лещенко, агровиробники зможуть об’єднуватися в організації водокористувачів та брати на свій баланс об’єкти меліоративної системи нижнього рівня, що перебувають у державній або комунальній власності чи є безхазяйними. Це дасть можливість сільгоспвиробникам як самостійно інвестувати кошти в зрошення, так і залучати інвестиції.

    Міністр агрополітики також додав, що прийняття законопроекту №5205 сприятиме збільшенню площі землі, на якій застосовується гідротехнічна меліорація, підвищенню ефективності сільського господарства, недопущенню деградації ґрунтів, зменшенню собівартості поливу земельних ділянок. А також мінімізації ризиків припинення подачі/відведення води під час вегетаційного сезону.

    Прес-служба Мінагрополітики

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.