• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В УСПП обговорили новації в сфері податкових правопорушень 2021

    Опубликовано: 2021-04-22 15:03:36

    Діловий союз разом Громадською радою при ДПС України провели відеоконференцію «Податкові правопорушення. Новації 2021».

    Учасниками заходу стали більше 85 представників реального сектору економіки, податківці та експерти.

    Президент УСПП Анатолій Кінах у своєму виступі підкреслив, що стабільність, прогнозованість та прозорість фіскального поля дуже важливі для бізнесу і інвесторів. Так само, як і забезпечення верховенства права, рівності всіх перед законом, адаптація технічних стандартів і регламентів.

    За його словами, викликає тривогу, що деякі законодавчі ініціативи в царині податкової політики виносяться на голосування без техніко-економічних обґрунтувань, прогнозу насідків та врахування думки експертної спільноти.

    Президент УСПП акцентував на законопроекті № 3959-1, прийнятому у першому читанні. Ним передбачається повернення до криміналізації ухилення від сплати податків та проблематики із відшкодуванням ПДВ. На думку бізнесу, це створює ризики масових зловживань з боку правоохоронних органів. Зокрема, ризик безпідставного тиску на посадових осіб підприємств через затримання чи тримання під вартою.

    «Це нівелює заходи декриміналізації, проведеної кілька років тому за наполяганням ділових асоціацій України. Зараз ми працюємо над тим, щоб у такій редакції законопроект не виносився на друге читання, є ціла низка правок і зауважень», - зазначив Анатолій Кінах.

    Голова Громадської ради при ДПС України Дмитро Олексієнко подякував УСПП за позицію по цим та іншим законодавчим ініціативам. А його заступниця – Тетяна Потопальська – провела презентацію для учасників відеоконференції по змінам у визначенні податкових правопорушень з 1 січня 2021 року.

    Йшлося про встановлення вини платників податків, фінансову відповідальність та її розміри, податкові перевірки тощо. Окремо зупинилися на питаннях відповідальності контролюючих органів за порушення податкового законодавства.

    Запис відеоконференції буде опублікований на сайті УСПП.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.