• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Укробронпром зекономив на закупівлях понад 900 мільйонів гривень

    Опубликовано: 2021-04-07 15:45:20

    Завдяки добровільному переходу підприємств Укроборонпрому на закупівлі через систему Prozorro з 1-го січня 2020 року економія склала понад 900 мільйонів гривень.

    За цей час підприємства Концерну оголосили та провели більше 27 тисяч тендерів загальною вартістю у понад 11 млрд гривень. Найбільше підприємства Укроборонпрому закуповували різноманітні сплави, запчастини до військової техніки, кріпильні деталі та електричне приладдя.

    Завдяки відкритим та прозорим процедурам закупівель понад 6 тисяч унікальних постачальників взяли участь у тендерах: в середньому 2,2 постачальника змагалися за перемогу в кожному з них.

    До 2020-го року закупівлі Концерну відбувались на закритому майданчику – тільки зареєстровані на ньому постачальники могли взяти участь у тендерах. Втім, беручи до уваги, що переважна більшість закупівель не становить військової таємниці, а Закон України “Про публічні закупівлі” не поширюється на підприємства Укроборонпрому, команда Концерну зобов’язала всі свої підприємства добровільно перейти на систему Prozorro з 1 січня 2020 року.

    “Незважаючи на спротив деяких підприємств, система Prozorro дозволяє їм економити подекуди до 50% бюджетів на потрібний товар чи послугу. Завдяки конкуренції на торгах ми отримуємо найкращі ціни. Так, приміром, на закупівлі послуг із санітарно-гігієнічної обробки приміщень Концерну у зв’язку з COVID-19 ми заощадили 84% від виділеного бюджету: під час аукціону ціна впала з 331 тисячі грн до 51 тисячі гривень”, – наголосив в.о. директора із закупівель Укроборонпрому Роман Аврамов.

    “Державна оборонка чекає і на повноцінний запуск Закону України “Про оборонні закупівлі”, який має докорінно змінити систему закупівель військової техніки, товарів, послуг та зброї для силових відомств України. Адже прозорі оборонні закупівлі – це курс України в НАТО, закріплений у Конституції. Ми сподіваємось, що усі необхідні нормативно-правові акти будуть ухвалені вже найближчим часом – і оборонні закупівлі опиняться під демократичним цивільним контролем”, – зазначив генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.