• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Міністерство цифрової трансформації України за підтримки Програми ЄС «U-LEAD з Європою» презентували результати дослідження та моделювання територіальної доступності до державних послуг

    Опубликовано: 2021-04-05 15:44:10

    Мінцифра розробила методичні рекомендації щодо територіальної доступності до адміністративних послуг та презентувала карти моделювання майбутньої мережі ЦНАП, їхніх територіальних підрозділів і віддалених робочих місць. Програма ЄС «U-LEAD з Європою» надала підтримку у проведенні дослідження та моделювання карт доступу до послуг для мешканців громад по всім областям України.

    «Стратегічна мета Мінцифри — сучасний ЦНАП у кожній громаді з розвиненою мережею територіальних підрозділів та віддалених робочих місць адміністраторів ЦНАП. Це дозволить кожному отримувати держпослуги поруч зі своєю домівкою. На основі моделювання ми зможемо розробити конкретні кроки та етапи розвитку точок доступу до адмінпослуг. Крім цього, ми уникнемо погіршення доступу до послуг під час реформи децентралізації, зокрема зменшення кількості районів», — підкреслила заступниця Міністра цифрової трансформації Людмила Рабчинська.

    Як зазначає Міністерство цифрової трансформації України, сьогодні українці можуть отримати адмінпослуги у 720 ЦНАП. До 2024 року планується розширення мережі до 3867 точок доступу — це 1438 ЦНАП, 2326 віддалених робочих місць та 103 територіальних підрозділи ЦНАП.

    «Забезпечення сучасного і зручного доступу громадян до послуг є одним з ключових напрямів діяльності Європейського Союзу в Україні, який реалізується Програмою «U-LEAD з Європою». За підтримки U-LEAD в Україні створюються 1300 точок доступу до послуг, включаючи основні офіси ЦНАП, територіальні підрозділи та віддалені робочі місця. Завдяки цьому 11.9 мільйонів українців будуть забезпечені якісними послугами поруч з домом. Європейський Союз продовжуватиме підтримувати українські громади та Уряд у їх прагненні забезпечити доступність послуг та створити умови для місцевого розвитку», — зазначила Наталія Старостенко, керівник сектору місцевого розвитку Представництва ЄС в Україні.

    Завантажити Альбом моделювання мережі ЦНАП по областям зі вступом від експертної групи програми «U-LEAD з Європою» можна за посиланням: https://bit.ly/3fxlXVB.

    Під час презентації-обговорення «Моделювання мережі ЦНАП та ВРМ: Карти доступності до адміністративних послуг в областях» Мінцифра презентувала і рекомендації щодо територіальної доступності. Презентація Людмили Рабчинської та Павла Остапенка, експерта,

    голови товариства дослідників України, доступна за посиланням: https://bit.ly/3rFUfbM.

    Повна версія дослідження та максимально детальний опис кожного кроку моделювання по кожній області України будуть доступні на сайті Мінцифри найближчим часом.

    «Програма підтримала ініціативу Міністерства цифрової трансформації про проведення дослідження та моделювання карти доступності та залучила до нього експерта у сфері картографування. Ці питання є дуже актуальними у контексті нового АТУ, особливо у перехідний період 2021 року. Важливо як мінімум не погіршити, а як максимум покращити доступність до якісних послуг від держави для мешканців та бізнесу», — резюмувала Сусанна Делланс, директор Програми «U-LEAD з Європою» від Sida.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.