• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Для розвитку водневої енергетики потрібна чітка державна стратегія, дієве законодавство, стимули та запуск пілотних проєктів

    Опубликовано: 2021-03-19 08:53:02

    Про це йшлося на засіданні робочої групи «Водневі технології та воднева інфраструктура, як невід’ємна складова розвитку декарбонізованого енергетичного потенціалу України».

    Захід відбувся у Комітеті ВРУ з енергетики та ЖКП під головуванням народного депутата Юрія Камельчука і за участю представників Міненерго, Держенергоефективності, профільних асоціацій, інститутів НАН України, бізнесу, експертного середовища.

    Відкриваючи засідання, Юрій Камельчук наголосив на важливості створення робочої групи: «У разі розвитку водневої індустрії, Україна може стати власницею розвиненої та кліматично-нейтральної економіки».

    У свою чергу, т.в.о. Голови Держенергоефективності Костянтин Гура презентував перспективи розвитку водневої енергетики: «Важливо, що у своїй Водневій стратегії до 2050 року ЄС виділив Україну як пріоритетного партнера. Цілі ЄС – дуже амбітні. До 2030 року планується наростити 40 ГВт потужностей електролізерів, досягнувши виробництва 10 млн т водню у рік».

    Не втрачаючи часу, Європейською економічою комісією ООН за підтримки Міненерго та Держенергоефективності проведено дослідження потенціалу розвитку водневих технологій в Україні. Його результати підтвердили переваги та можливості розвитку цієї галузі.

    Костянтин Гура наголосив, що для запровадження водневого ринку необхідно:

    -        підготувати законодавчу базу,  імплементувати існуючі в Європі та  розробити національні стандарти з виробництва, транспортування, зберігання та використання водню;

    -        запровадити державну підтримку ти стимулювання;

    -        реалізувати пілотний проєкт з виробництва «зеленого» водню;

    -        здійснити заходи щодо розбудови інфраструктури транспортування водню;

    -        врегулювати питання зменшення ризиків повернення інвестицій.

    На важливості прозорого та зрозумілого законодавчого поля, а також стимулюючих механізмів наголосили і представники бізнесу та експертного середовища.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.