• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Єдиний рахунок для сплати податків: як часто його використовують українці

    Опубликовано: 2021-03-17 14:45:40

    Використання для сплати податків єдиного рахунку набуває дедалі більшої популярності.

    З використанням єдиного рахунку для сплати податків, який запрацював з початку цього року, фізичні та юридичні особи вже перерахували 100 млн грн податкових платежів. Про це йдеться у повідомленні Державної податкової служби.

    "Використання для сплати податків єдиного рахунку, який запрацював з початку цього року, набуває дедалі більшої популярності. Через єдиний рахунок вже сплачено 100 млн грн податків", – йдеться у повідомленні.

    Що таке єдиний рахунок для сплати податків
    Єдиний рахунок відкривається у Держказначействі та може використовуватися платником податків для сплати грошових зобов'язань або податкового боргу з податків та зборів, ЄСВ та інших платежів.

    Зокрема, за допомогою єдиного рахунку можна сплатити податок на прибуток, на доходи фізичних осіб, ЄСВ, єдиний податок, рентну плату, а також податковий борг за цими податками.

    Разом з тим, єдиний рахунок не може використовуватися для сплати грошових зобов'язань або податкового боргу з податку на додану вартість (ПДВ), акцизного збору з реалізації пального та етилового спирту, оскільки для їх сплати існують спеціальні системи електронного адміністрування.

    Скільки платників уже користуються єдиним рахунком
    На 25 лютого до Реєстру платників, які використовують єдиний рахунок, було внесено 1 650 платників податків, з них юридичних осіб – 595, фізичних осіб – 1055.

    Як перейти на єдиний рахунок
    Для переходу на єдиний рахунок необхідно здійснити три кроки.

    Перший – через Електронний кабінет подати "Повідомлення про використання єдиного рахунку" (за формою J/F 1307001).

    Другий – отримати квитанцію про внесення до Реєстру платників, які використовують єдиний рахунок.

    Третій – надати до обслуговуючого банку розрахункові документи з зазначенням реквізитів єдиного рахунку на загальну суму без визначення одержувачів або з визначенням їх.

    Податкова також підготувала відеоінструкцію, де роз'яснюється, як перейти на єдиний рахунок.

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.