• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Наступного тижня Україна має отримати вакцини Pfizer і AstraZeneca — Ляшко

    Опубликовано: 2021-02-12 18:00:42

    Наступного тижня Україна має отримати вакцини Pfizer і AstraZeneca. Про це в ефірі програми “Право на владу” повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, повідомляє УНН.

    Цитата

    “Звучало, що ми отримаємо вакцину Pfizer. Можливо, першою у нас буде й вакцина AstraZeneca, закуплена за бюджетні кошти. Наразі два продукти ми очікуємо на наступному тижні. Є питання ро постачанню вакцини Pfizer, яку ми отримаємо в рамках глобальної ініціативи COVAX, яка безкоштовно приходить в Україну. Зараз ідуть бюрократичні процеси”, — розповів він.

    Ляшко нагадав, що ці дві вакцини схвалені ВООЗ і дозволені для використання в екстрених випадках.

    “В Україні вони будуть використовуватися після того як вони будуть зареєстровані в Україні”, сказав Ляшко.

    Ситуація з вакцинацією від COVID-19 в Україні

    Україна, де ще не стартувала вакцинація, уклала контракт на поставку вакцини китайського виробника - Sinovac Biotech. Йдеться про 1,9 млн доз, з можливістю, як стверджують в МОЗ, відмовитися від угоди і повернути сплачені за неї державні гроші - а це трохи менше мільярда гривень - у разі непідтвердження її достатньої ефективності.

    Угода проводиться через компанію-посередника в Україні "Лекхім", яку вибрав сам виробник.

    Міністр охорони здоров'я Максим Степанов раніше заявляв, що в лютому Україна повинна отримати 700 тис. доз китайської вакцини Sinovac.

    Він також оголосив 5 лютого, що Україна отримала підтвердження на поставку 12 млн доз вакцин виробництва компанії AstraZeneca і Novavax.

    У той же час Україна приєдналася до глобальної ініціативи COVAX. Україна може отримати 16 млн доз вакцини від COVID-19 з ініціативи COVAX. Очікується, що безкоштовно.

    На сьогодні відомо, що в Україні повинні поставити 117 тис. доз вакцин компанії Pfizer в рамках глобальної ініціативи COVAX. Крім того очікується, що в рамках глобальної ініціативи COVAX Україна отримає від 2,2 млн до 3,7 млн доз вакцин компанії AstraZeneca.

    Старт вакцинації в Україні очікується в середині лютого.

    Наталка Кузіна

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.