• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Тарифна криза: українцям обіцяють здешевлення доставки газу лише 14 газзбутів

    Опубликовано: 2021-01-25 17:30:46

    Кабінет міністрів працює над зниженням тарифів для населення, зокрема прийняте рішення про зменшення тарифу на розподіл газу для 14 облгазів. Про це сказав на засіданні погоджувальної ради голова ВР Дмитро Разумков, передає кореспондент УНН.

    Цитата:

    "Над чим ми працюємо зараз: по-перше, це консультації з НКРЕКП, з народними депутатами, з постачальниками газу і створення в Україні протягом найближчого часу за основи річного продукту. Тобто зараз (за замовчуванням основним) є місячний продукт. Зручним і для всієї Європи, і для впевнених громадян України буде річний продукт, який легко прогнозувати, який легко розраховувати і люди не будуть мати стрес, коли кожного місяця ціна змінюється в більшу чи меншу сторону і це важко передбачити… Прийняте рішення спільно з народними депутатами і з НКРЕКП щодо зменшення тарифу на розподіл газу вже для 14 облгазів. Але загалом прийнятий відповідний тариф 1,79 грн, який діє на території цілої України, НКРЕКП також його обмежило", - сказав Шмигаль.

    За його словами, вони будуть ініціювати зміни до закону, для того, щоби дати змогу облгазам ще більше зменшувати тариф.

    "Третє. Це стосується централізованого опалення, Теплокомуненерго, регулювання послуг на гаряче водопостачання і тепло. Підготовлений меморандум, сьогодні о 10:00 відбулась чергова зустріч з асоціацією міст України", - додав Шмигаль.

    Що було раніше

    Раніше Шмигаль заявляв, що Кабінет міністрів України вирішив розробити річний газовий продукт і зафіксувати ціну на газ для населення на рік. При цьому верхня межа ціни газу фіксується на рівні не вище 6,99 грн за кубічний метр, вона діятиме на період карантину або до кінця опалювального сезону, тобто як мінімум до квітня.

    "Тарифну" проблему влада взялася "терміново" вирішувати на тлі протестів.

    Так, з 1 січня ціна на газ для населення підвищилася, що обурило громадян, які масово почали влаштовувати акції протесту.

    Після цього 18 січня Кабмін затвердив граничну ціну на газ у 6,99 грн за кубічний метр, що має знизити ціну на газ для населення до такого рівня. Згідно з урядовою постановою, ціна діятиме з 1 лютого 2021 року на період дії карантину, але не довше ніж до 31 березня 2021 року.

    Правда, ціна на газ від ГК “Нафтогаз України” становить 7,22 грн/куб. Тобто, анонсоване “30-відсоткове” зниження від Шмигаля лише на майже 3,2% або 23 копійки відрізняється від “нафтогазівської” пропозиції.

    При цьому ще в грудні 2019 року Президент України Володимир Зеленський анонсував зниження тарифів для людей на майже 50%.

    Дар'я Панченко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.