• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Києві 2020 рік став найтеплішим за майже півтора століття

    Опубликовано: 2021-01-05 17:30:58

    У Києві 2020 рік став найтеплішим роком за останні 140 років та побив 36 температурних рекордів. Середньорічна температура перевищила кліматичну норму на 3,2°С. Про це повідомляє УНН із посиланням на Центральну геофізичну обсерваторію імені Бориса Сревнезького.

    “Кліматологи Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського підвели погодні підсумки найтеплішого року у столиці за 140 років. За даними спостережень метеостанції обсерваторії, середньорічна температура минулого року у Києві піднялась до +10,9°С, що на 3,2°С перевищує кліматичну норму і таким чином він виявився рекордним з 1881 року”, — сказано у повідомленні.

    Зазначається, що 11 місяців року у столиці було суттєве перевищення середньомісячних температур стосовно кліматичної норми, окрім травня, який виявився холоднішим за кліматичну норму.

    “Особливо відзначились січень, лютий, березень, які мали найвищі відхилення від середньобагаторічних показників відповідно на 6,4°С, 6,7°С, 5,8°С. Найхолодніше було 7 грудня мінус 9,5°С, найспекотніше — 1 вересня, коли температура у затінку сягнула +34,7°С. Загалом у 2020 році у Києві було зафіксовано 36 температурних рекордів, причому найбільше їх було у березні — 12”, — йдеться у повідомленні.

    Так, опадів на проспекті Науки, 37, випало 580 мм, що відповідає 89% кліматичної норми. Однак, у часі вони розподілились дуже нерівномірно — понад дві місячні норми у травні та жовтні, а у липні та серпні їх кількість не перевищила половини кліматичної норми.

    Нагадаємо, у Києві середньомісячна температура грудня становила −0,5°С, що на 1,8°С вище кліматичної норми.

    Як раніше повідомлялося в УНН, за останні 100 років середньорічна температура повітря в Україні зросла більше, ніж загальносвітова. Наразі це збільшення становить 1,4 градуси.

    Валерія Гуржий

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.