• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні запрацювала система трансплантації органів та тканин

    Опубликовано: 2021-01-05 15:30:19

    З 1 січня 2021 року в Україні запрацювала Єдина державна інформаційна система трансплантації органів та тканин.

    За словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова під час брифінгу 4 січня, без Єдиної державної інформаційної системи з питань трансплантації органів та тканин системний розвиток трансплантації в Україні був би неможливий.

    Оскільки ця система поєднує донора і реципієнта.

    Міністр також наголосив, що цього року МОЗ поставила собі за мету збільшити мінімум у два рази кількість трансплантацій.

    Окрім цього, саме в 2021 році в Україні вперше планується трансплантація легень.

    Також у планах зробити трансплантацію рук і ніг. Степанов зазначив, що це є особливо актуально для українських військовослужбовців, які втратили кінцівки у зв'язку з російською агресією на сході країни.

    "Для того, щоб робити такі речі, рятувати життя, нам треба і далі розвивати системно це питання. Ми чітко знаємо, що, окрім трансплантації, нам треба запровадити пакет медичних послуг з посттрансплантаційного супроводу, тому що люди, яким робиться трансплантація, потребують потім супроводження медичного нагляду", – наголосив очільник МОЗ.

    Крім цього, МОЗ планує розробити механізм залучення до транспортування анатомічних матеріалів та реципієнтів всі види транспорту, зокрема цивільну авіацію, авіаційний транспорт ДСНС, Нацполіції та Держприкордонслужби.

    Альона Низовець

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.