• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Бізнес закликав Президента, уряд і парламент здійснити низку антикризових заходів для економіки (+заява)

    Опубликовано: 2020-12-09 14:49:38

    Промисловці і підприємці стурбовані темпами деіндустріалізації  в Україні (за 10 місяців 2020 року скорочення у виробництві -7%, у таких галузях, як машинобудування - 20% тощо). Поза тим, в країні відсутні комплексні антикризові програми  підтримки бізнесу і промисловості як в період пандемії коронавірусу, так і посткарантинного відновлення економіки.

    Зважаючи на високу залежність  економічного  розвитку України від результативності скоординованих заходів Президент - Верховна Рада -Уряд, ділова громада направила главі держави, прем'єр-міністру та спікеру Верховної Ради відповідні пропозиції від імені УСПП та Антикризової ради громадських організацій, до якої входить майже сотня бізнес-асоціацій, великих промислових підприємств тощо.

    Заява учасників спільного засідання Антикризової ради громадських організацій та Правління УСПП

    м. Київ                                                                                03  грудня 2020 року

    Учасники  спільного засідання Антикризової ради громадських організацій та Правління УСПП за підсумками обговорення  пріоритетів  промислової політики в умовах загострення  економічної кризи, враховуючи поглиблення соціально-економічних проблем внаслідок пандемії COVID-19, наполягають  на вжитті  скоординованих дій Президент-Верховна Рада-Уряд із вирішення до кінця поточного року найбільш вагомих питань, що турбують суспільство та вітчизняний бізнес:  
    Прийняття збалансованого Державного бюджету на 2021 рік із визначенням показників, спрямованих на забезпечення економічного зростання; підготовка на основі ухваленого кошторису відповідної програми соціально-економічного розвитку країни на 2021 рік.
    З метою реалізації нових підходів до забезпечення локалізації вже з 2021 року прийняття проекту Закону №3739 «Про внесення змін до Закону України "Про публічні закупівлі" щодо створення передумов для сталого розвитку та модернізації вітчизняної промисловості».
    З огляду на стрімке падіння обсягів надходження прямих чистих  іноземних інвестицій в економіку України (за 10 місяців 2019 - $4,5 млрд, у 2020 – лише $221 млн ),  скорочення обсягу капінвестицій (протягом 3-х кварталів 2020 року порівняно з аналогічним періодом минулого року на 35,4%) доопрацювання у стислий термін та прийняття проекту Закону про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями (№3760 від 01.07.2020) з урахуванням пропозицій вітчизняного бізнесу.
    З метою часткового нівелювання негативних наслідків очікуваних обмежувальних карантинних заходів оперативне ухвалення пакету законопроектів з підтримки малого бізнесу на період карантину (№№4429, 4430 та 4431), що були ініційовані Президентом України.
    Розробка та затвердження Стратегії розвитку промислового комплексу та плану дій її виконання.
    Узгодження та проведення раніше ініційованої зустрічі Президента України з представниками промислового сектору з обговорення проблемних питань індустріально-інноваційного розвитку і протидії деіндустріалізації України та шляхів їхнього вирішення.
    Відновлення повноцінного соціального діалогу за участі усіх соціальних партнерів з питань впровадження антикризових заходів під час  карантину та на посткарантинний період, у тому числі через забезпечення змістовної та організаційної діяльності Національної тристоронньої ради соціально-економічного розвитку.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.