• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Еверест виявився вищим майже на метр, ніж раніше передбачалось

    Опубликовано: 2020-12-09 09:45:29

    Гора Еверест тепер на 0,86 м вище, ніж було офіційно розраховано раніше. Про це повідомляє УНН з посиланням на ВВС.

    "Найвища гора в світі Еверест на 0,86 м вище, ніж було офіційно розраховано раніше, повідомляють Непал і Китай. Нова висота становить 8848,86 м (29 032 футів). Досі вони розходилися в думках, чи варто додавати снігову шапку зверху", - пише видання.

    Відзначається, що попередні офіційні вимірювання Китаю у 8 844,43 метра ставили гору на чотири метри нижче, ніж в Непалі.

    Так, Еверест стоїть на кордоні між Китаєм і Непалом, і альпіністи піднімаються на нього з обох сторін. Офіційні особи міністерства закордонних справ і департаменту досліджень Непалу заявили, що геодезисти обох країн узгодили нову висоту.

    Угоду про спільне оголошення нового виміру найвищої точки Землі було укладено під час візиту президента Китаю Сі Цзіньпіна в столицю Непалу Катманду в минулому році.

    Нагадаємо, альпійські льодовики на території Італії порожевіли. Вчені намагаються оцінити наслідки цього явища і простежити зв'язок зі змінами клімату.

    Валерія Гуржий

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.