• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • США домінують на ринку озброєнь - дослідження

    Опубликовано: 2020-12-07 17:30:41

    США утримують лідерство на світовому ринку озброєнь. Це випливає з даних Стокгольмського інституту дослідження проблем світу (SIPRI), оприлюднених у понеділок, 7 грудня, передає УНН.

    Перші п’ять місць у списку 25 найбільших компаній на профільному ринку в 2019 році займали американські фірми — Lockheed Martin, Boeing, Northrop Grumman, Raytheon and General Dynamics.

    На 12 компаній зі Сполучених Штатів сумарно припав 61 відсоток продажів зброї. Ще 16 відсотків поставок — у Китай (4 фірми в рейтингу), а 3,9 відсотка припали на російські підприємства (дві фірми).

    Продажі обох компаній з РФ в 2019 році впали, в той час як в Китаї з падінням зіткнулася одна фірма з чотирьох, а в Сполучених Штатах — також одна, але з 12.

    У список 25 найбільших гравців на ринку озброєнь вперше увійшла фірма з Об’єднаних Арабських Еміратів — за оцінкою експертів SIPRI, EDGE продала зброї на 4,75 млрд доларів. У рейтингу немає жодної компанії з України.

    Сумарні продажі озброєнь держав з топ-25 в 2019 році склали 361 млрд доларів США. Це на 8,5 відсотка більше, ніж роком раніше.

    Як повідомляв УНН, в НАТО обговорили військове посилення Росії та її діалог з США щодо ядерної зброї.

    Ілля Нежигай

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.