• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Напередодні Всесвітнього дня ґрунтів ФАО закликає зберегти ґрунт живим

    Опубликовано: 2020-12-07 09:00:50

    Всесвітній день ґрунтів (WSD) проводиться щороку 5 грудня, щоб привернути увагу громадськості до здоров’я ґрунтів та сталого управління ґрунтовими ресурсами. Цьогоріч Всесвітній день ґрунтів проходить під назвою «Збережемо ґрунт живим, захистимо біорізноманіття ґрунтів» та відзначається Організацією Об'єднаних Націй, щоб наголосити на важливості підтримки здоров’я ґрунтів для здорового життя.

    З нагоди святкування Всесвітнього дня ґрунтів ФАО в Україні підготувала мультфільм, аби привернути увагу громадськості до важливості збереження ґрунту живим.

    Його можна переглянути за посиланням: https://youtu.be/-DD2tb4gsZg

    Ґрунти відіграють важливе значення у формуванні продовольчих систем. За підрахунками, 95 відсотків нашої їжі прямо чи опосередковано надходить з ґрунту. Здорові ґрунти дозволяють виготовляти різноманітні продукти харчування для споживання людиною, і тому кожен із нас залежить від продуктивності ґрунтів.

    Інтенсивне використання земельних ресурсів, нестійке управління ґрунтами та вирубка лісів призводить до ущільнення ґрунтів, забруднення, збільшення частоти пожеж. Всі ці явища можуть призвести до знищення біорізноманіття ґрунту та втрати його функцій. Нам потрібно зосередитись на захисті наших ґрунтів, поки цей процес не став незворотнім.

    Стійке управління земельними ресурсами за типом ґрунту та способом його використання – основа продовольчої безпеки та нашого життя. Ми всі можемо зіграти свою роль у цьому, і наша місія – #зберегтиґрунтживим!

    Відео розроблено в рамках проєкту ФАО «Інтегроване управління природними ресурсами деградованих ландшафтів лісостепової та степової зон України», що фінансується Глобальним екологічним фондом.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.