• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні порахували, де найбільше електрокарів

    Опубликовано: 2020-10-27 18:00:46

    В Україні зареєстровано 24 тис. 605 електромобілів. Про це у своєму Facebook розповіла експерт транспортних інновацій у Офісі реформ при Міністерстві інфраструктури України Марина Кітіна, передає УНН.

    Найбільше електромобілів зареєстровано у Києві – 5 тис. 283 авто.

    Далі йде Одеська (3 тис. 591), Київська (2 тис. 987) та Харківська (2 тис. 399) області.

    Чимало електромобілів зареєстровано у Дніпропетровській (1 тис. 924), Львівській (1 тис. 570) та Вінницькій (783) областях.

    Найменше електромобілів зареєстровано у Криму (3), Луганській та Чернігівській областях – 33 та 127 відповідно.

    Нагадаємо, Міністерство інфраструктури готує проект розвитку мережі зарядних пристроїв для електрокарів. Планується, що вони з'являться на АЗС, паркінгах і всіх дорогах загального користування. Окрім цього, узятий курс на популяризацію громадського електротранспорту.

    "Національною транспортною стратегією до 2030 року вже передбачено стимулювання використання електромобілів в Україні. Також внесено низку відповідних змін до українського законодавства. Ми, своєю чергою, починаємо роботу над новою концепцією розвитку електромобільності в Україні для створення належних умов і для виробництва вітчизняних електромобілів", - заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

    Раніше УНН повідомляв, що впродовж 10 років свої електрокари представить Rolls-Royce.

    Ірина Макаренко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.